Doi romani acuzati de trafic de persoane, arestati in Marea Britanie

Miercuri, 05 August 2009, ora 11:31
3124 citiri
Doi romani acuzati de trafic de persoane, arestati in Marea Britanie
Foto arhiva

Doi tineri din Romania, de 27 si 36 de ani, au fost arestati, marti, de autoritatile judiciare britanice sub acuzatia de trafic de persoane. Cei doi romani, membri ai unei retele de crima organizata, au fost prinsi in urma cooperarii cu politistii romani.

Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventiva, de catre justitia britanica, pe o perioada de 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de viol, trafic de persoane si exploatare prin prostitutie.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane remis, miercuri, Ziare.com, ofiterul roman detasat la Londra in cadrul Proiectului REFFLEX Romania a fost informat, pe 29 iulie, de catre ofiterii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane ca "doua tinere au fost traficate in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, unde au fost atrase prin promisiuni de asigurare a unor locuri de munca bine platite in industria hoteliera".

Cei care le-au traficat le-au asigurat cazarea in Londra, apoi le-au determinat prin constrangere sa se prostitueze in folosul suspectilor, oprindu-le documentele de identitate. Politistii britanici, pe baza informatiilor primite de la partea romana, au declansat Operatiunea "MAXIM", in urma careia a fost identificat locul in care erau lipsite de libertate, in mod nelegal, cele doua victime.

Acestea au fost luate in custodia politiei, in vederea acordarii de asistenta.

Cercetarile sunt continuate in Romania, pentru documentarea activitatii infractionale a celor doi cetateni romani, precum si pentru extinderea cercetarilor in vederea tragerii la raspundere penala a tuturor membrilor gruparii.

A.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#romani arestati Marea Britanie, #trafic persoane Marea Britanie, #romani arestati trafic persoane , #diaspora romana