Italia: Magazinul unor romani, incendiat in urma unor acuzatii nedrepte

Vineri, 07 Noiembrie 2008, ora 18:10
1767 citiri
Italia: Magazinul unor romani, incendiat in urma unor acuzatii nedrepte

Magazinul unei familii de romani din Roma a fost incendiat, dupa ce mass-media italiana a sustinut, pe nedrept, ca un roman ar fi provocat un accident rutier, soldat cu ranirea a 11 persoane, dintre care trei grav.

Miercuri dupa-amiaza, toate televiziunile din Peninsula au anuntat la jurnalele de stiri ca un roman aflat sub influenta alcoolului si drogurilor a lovit cu masina un grup de persoane care asteptau autobuzul, la Roma, provocand ranirea a 11 dintre ele, informeaza Newsin.

De fapt, autorul accidentului, pe nume Bruno Radosavljevic, in varsta de 26 de ani, era croat. Informatiile gresite au alimentat, insa, si mai mult tensiunea fata de imigrantii romani, scrie cotidianul Il Giornale.

Astfel, un grup de persoane au aruncat cu cocteiluri Molotov intr-un magazin cu produse alimentare romanesti din Arcilia, un district al Romei, si au scris sloganuri rasiste pe peretii acestuia.

"Suntem in Italia de 10 ani, iar fiul nostru Alex ni s-a alaturat in urma cu sapte", spune Petre Enache, in varsta de 47 de ani, proprietarul magazinului atacat.

"Nepoata mea este italianca. Ce avem noi de-a face cu slavul acela care a bagat in spital acei oameni? Nimic. In mod clar, pentru unii nu este asa", subliniaza barbatul.

Romanul a anuntat ca intentioneaza sa il contacteze pe ambasadorul roman. "Acum vrem sa vorbim cu ambasadorul nostru sau cu un reprezentant al Parlamentului. Ne este teama si nimeni nu ne apara", a subliniat el.

Autoritatile italiene au lansat o ancheta pentru a identifica autorii atacului, insa avertizeaza ca este posibil sa nu se termine aici. "Ne temem ca ar putea exista si alte atacuri" in aceasta zona, admit anchetatorii.

Intr-un interviu acordat cotidianului Il Tempo, presedintele Partidului Identitatea Romaneasca (PIR) din Italia, Giancarlo Germani, a subliniat ca, printre victimele accidentului din statia de autobuz se aflau si trei romani.

"In Lazio lucreaza legal circa 6.000 de romani. Printre acestia se aflau si cei trei care au fost raniti la Dragona, in accidentul rutier din statia de autobuz. Si ei, la fel ca italienii raniti, mergeau la munca, sunt persoane integrate perfect in societate", a explicat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul a ales calea autodistrugerii. Comparația cu regimul lui Putin făcută de publicația The Telegraph
Iranul a ales calea autodistrugerii. Comparația cu regimul lui Putin făcută de publicația The Telegraph
Regimul iranian a ales calea sinuciderii. Este adevărat, concluzia logică a cursului de acțiune fatal și probabil ireversibil al liderului suprem, ayatollahul Khamenei, va dura ceva timp. Dar...
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
În weekend, forțele coaliției formate din Israel, Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Iordania și alți parteneri au împiedicat un atac aerian major al Iranului asupra Israelului. Potrivit...
#atac, #magazin, #romani, #Roma, #Bruno Radosavljevic , #diaspora romana