Marea Britanie: O romanca a agresat-o pe batrana pe care o ingrijea

Duminica, 28 Martie 2010, ora 18:55
1654 citiri
Marea Britanie: O romanca a agresat-o pe batrana pe care o ingrijea
Foto: www.gazettelive.co.uk

Pe numele unei ingrijitoare romance a fost pronuntata o pedeapsa de inchisoare cu suspendare, in Marea Britanie, dupa ce aceasta a recunoscut ca s-a purtat urat cu o batrana pe care o ingrijea.

Impotriva romancei Aurora Petre s-a depus o plangere in care se spunea ca a impins si injurat o pacienta care sufera de dementa si schizofrenie, informeaza Gazette Live.

Romanca, de 35 de ani, avea grija de o batrana de 50 de ani impreuna cu alti asistenti medicali cand a avut loc incidentul, adica in perioada februarie - martie 2008.

Conducerea azilului Billingham Grange Care Home s-a alarmat dupa ce mai multi martori au declarat ca ingrijitoarea a agresat-o pe batrana, a injurat-o si a impins-o.

Procurorul Kitty Taylor a declarat in fata tribunalului ca martorii au mai auzit ca pacienta striga ca o raneste, dar ingrijitoarea nu a bagat-o in seama.

Totusi, instanta a stabilit ca femeia abuzata nu a prezentat traume fizice sau psihice. Avocata romancei, Stephen Constantine, a declarat ca aceasta se afla intr-o perioada dificila la acea vreme.

""Era singura in Marea Britanie pe atunci. Sotul si copiii ei, acum in varsta de noua si 11 ani, erau in Romania. Mi-a spus, cu regret, ca probabil era stresata. A venit in aceasta tara sa incerce sa munceasca pentru a castiga bani si a-i trimite apoi familiei din Romania. Ii este greu sa accepte ca a facut ce-a facut, i se pare greu sa admita lipsa de caracter", a declarat avocata.

Insa instanta a decis ca nu mai are voie sa lucreze cu adulti care se afla intr-o stare vulnerabila.

"Nu stiu care a fost pregatirea ta in Romania, dar este evident ca nu ai fost pregatita sa lucrezi cu acest gen de persoane. Ce ai facut tu este un grav abuz asupra unei persoane care se afla intr-o situatie dificila. Dar cand voi da sentinta o sa am in vedere intreaga perspectiva si nu voi exagera", i-a spus judecatorul romancei.

Romanca a fost condamnata la patru luni de inchisoare cu suspendare si la plata unei amenzi de o mie de lire, timp de zece luni.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#romanca condamnata Marea Britanie, #romanca agresa batrana schizofrenica , #diaspora romana