Oltean, responsabil de siguranta Satului Olimpic de la Londra

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 08:46
1967 citiri
Oltean, responsabil de siguranta Satului Olimpic de la Londra
Foto: EVZ

Un roman plecat in Anglia de 13 ani este responsabil cu siguranta constructiilor facute pentru Jocurile Olimpice din 2012 care se vor tine la Londra.

Paul Popescu, era in 1995 muncitor necalificat pe santier, iar acum a ajuns senior director pe probleme de sanatate si securitate al Satului Olimpic din 2012 si membru al consiliului de conducere al Institutului Regal de Sanatate si Siguranta la Locul de Munca, scrie EVZ.

"Imediat dupa terminarea liceului am plecat. Nu stiam pe atunci engleza, dar aveam o dorinta de a vedea strainatatea care m-a facut sa vreau sa plec. Interviul la ambasada l-am dat cu translator", isi aminteste Paul, care completeaza ca primele luni acolo au fost "de groaza", o noua cultura, un alt stil de viata.

Vine rar in tara si cel mai mult ii este dor de gustul mancarii romanesti, de aerul curat, de liniste si de copilaria petrecuta in Craiova. Olteanul spune ca in Marea Britanie s-a format profesional si nu crede ca in Romania ar fi putut sa atinga aceleasi standarde.

Paul Popescu a studiat engleza la colegiu timp de trei ani si in acelasi timp lucra pe santier unde a trecut de la muncitor necalificat la supraveghetor. Responsabil de siguranta echipei sale, a inceput in 1997 cursurile Colegiului Health&Safety unde a obtinut doua specializari in domeniul sanatatii si sigurantei.

A continuat cu o facultate de profil si acum este masterand in Managementul Riscului Strategic.

La Olimpiada din 2012 el trebuie sa se ocupe de asigurarea si implementarea pe santierul olimpic a masurilor de sanatate si securitate la locul de munca si managementul riscurilor la nivel strategic in ceea ce priveste protejarea muncitorilor si a contractorilor pe aceste santiere.

Munca sa nu se incheie in momentul stingerii flacarii olimpice, pentru ca Satul va fi transformat in resedinta cu apartamente, atat pentru clasa mijlocie, cat si pentru segmentul de lux. Toata constructia se va afla sub supravegherea romanului Paul Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#roman, #Satul Olimpic, #Londra, #santier , #diaspora romana
Comentarii