Ziare.com

Romanca Linda Maria Baros primeste cel mai important premiu de poezie din Franta

Miercuri, 03 Octombrie 2007, ora 17:53

   

Romanca Linda Maria Baros primeste cel mai important premiu de poezie din Franta
Romanca Linda Maria Baros, in varsta de doar 26 de ani, a primit Premiul Apollinaire pentru volumul de poezie "La Maison en lames de rasoir" ("Casa din lame de ras").

Premiul Apollinaire este considerat cel mai important premiu de poezie din Franta si se acorda anual, "dincolo de orice dogmatism scolastic sau tehnica literara, unui volum caracterizat prin originalitate si modernitate".

Ceremonia de inmanare a premiului va avea loc anul acesta la hotelul Claret din Paris, pe 16 octombrie.

"Casa din lame de ras" a fost publicata in Romania la Editura Cartea Romaneasca in 2006, iar in Franta tot in 2006, de catre Editura Cheyne.

Linda Maria Baros este cea mai tanara laureata al acestui Goncourt al poeziei. Poeta este initiatoarea si coorganizarea festivalului Primavara poetilor/ Le Printemps des Poetes in Romania (2005), in Republica Moldova (2006) si in Australia (2007). Romanca este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania de la inceputul lui 2002. Ea este si secretarul adjunct al Asocitiei Traducatorilor de Literatura Romana cu sediul la Paris si directoarea revistei literare VERSUs/m. (I.P.)
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1405 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor