Romanii din diaspora se alatura societatii civile si ii cer lui Iohannis sa ia atitudine fata de derapajele din Justitie

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 10:05
9271 citiri
Romanii din diaspora se alatura societatii civile si ii cer lui Iohannis sa ia atitudine fata de derapajele din Justitie
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Mai multe organizatii de romani din diaspora s-au solidarizat cu cele 21 de ONG-uri si grupuri civice care i-au solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa ia atitudine fata de derapajele CCR, sa apere Justitia si lupta anticoruptie.

"Grupurile Stafeta Steagului Uniunii Europene, #Rezist Birmingham WMW, #Rezist Milano, Romania As We Want it - Milano, Italia, #Rezist Munchen, d-na Mihaela Moreanu - Torino, Italia si Rezist Zurich sustin fara rezerve scrisoarea celor 21 de asociatii din Romania adresata presedintelui Klaus Iohannis pe teme legate de initiative al puterii actuale pe subiectele justitie si anticoruptie, publicata in presa centrala din Romania", se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Romanii din diaspora ii cer lui Iohannis si sa fie mai atent la nevoile lor.

"Ii solicitam presedintelui Klaus Iohannis sa sustina prin mijloacele care ii stau legal la dispozitie reprezentarea adecvata a romanilor din diaspora atat in cadrul procesului electoral, cat si prin numarul de parlamentari ce reprezinta diaspora in Parlamentul Romaniei", au adaugat acestia.

Amintim ca 21 de organizatii neguvernamentale si grupuri civice au cerut sa mearga in audienta la presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre mai multe teme. Acestia i-au solicitat presedintelui, printr-o scrisoare, sa ia atitudine fata de derapajele CCR, sa apere Justitia si lupta anticoruptie.

Administratia Prezidentiala a raspuns pozitiv cererii de intrevedere, iar intalnirea va avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 16:00. Din partea organizatiilor civice vor participa 6 reprezentanti.

A.G.

#romani diaspora Iohannis CCR, #romani diaspora Iohannis Comisie Venetia , #diaspora romana