Un roman, in cel mai important sindicat din Italia

Joi, 29 Mai 2008, ora 11:43
3932 citiri
Un roman, in cel mai important sindicat din Italia

Daniel Grigoriu, in varsta de 39 de ani, este singurul roman care lucreaza in cadrul celui mai important sindicat din Italia.

Cu ocazia Forumului comunitatii romanesti din Italia, organizat pe 24-25 mai la Milano, el a participat ca si reprezentant al celui mai mare sindicat din Italia si chiar din Europa, CGIL - Confederazione Generale Italiana del Lavoro, informeaza Evenimentul Zilei.

Acesta raspunde de asistenta si controlul firmelor de constructii care opereaza in zona din centrul capitalei italiene, iar in sarcinile sale intra si rolul de informare si consiliere a celor inscrisi in probleme de accidente de munca, invaliditate, ajutoare de somaj, dosare de pensii si declaratii de venit.

Romanul tine regulat si cursuri de formare pe probleme de protectia muncii.

Prezent la evenimentul organizat la Milano, Daniel Grigoriu a declarat ca "dupa 18 ani de asteptari, autoritatile romane de la Bucuresti au reusit sa ia in consideratie si acea comunitate de cetateni romani care traieste si munceste pe teritoriul Italiei.

Sper ca acesta sa fie primul pas dintr-o calatorie, un pas foarte important care poate ne va ajuta pe noi, romanii din Italia, sa ne respectam in primul rand intre noi si ceea ce este foarte important, sa ne regasim identitatea, sa reusim sa demonstram intregii omeniri ca a fi roman este o mare onoare."

Cu doar cateva zile inaintea forumului de la Milano, Daniel Grigoriu a lansat, un apel catre romanii din Italia.

"Ca popor, am fost tot timpul supusi multor incercari, am trecut noi prin momente mult mai grele si am reusit sa iesim cu fruntea sus. Sunt sigur ca vom reusi si de aceasta data, incercand, fiecare dintre noi, sa ne facem treaba la locul de munca, sa respectam legile acestei tari.

In schimb, va sfatuiesc pe toti sa cereti respect pentru ceea ce faceti, iar pentru munca depusa, cereti retributiile stabilite de Contractul National. Eu astazi, dupa multi ani de munca si sacrificii, lucrez ca functionar la Fillea CGIL Roma si Lazio.

Reprezint nu numai muncitorii romani, ci si alti muncitori de alte nationalitati, inclusiv cei italieni. Sunt mandru ca sunt roman, am muncit mult, am facut multe sacrificii si incerc, in fiecare zi, sa cresc din punct de vedere profesional, iar daca va fi posibil, sa fiu un exemplu pozitiv pentru cei ce nu si-au pierdut speranta in reusita", a mai declarat romanul pentru Gazeta Romaneasca.

Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea, Naty, a anunțat pe rețelele sociale că nu se mai poate trăi în țara unde s-a mutat în 2021. Naty Badea, corespondent Antena 3, s-a mutat în 2021 în Italia,...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#roman, #sindicat, #Italia, #forum , #diaspora romana