Britanicii strang, zilnic, 5.000 de semnaturi sa scape de imigrantii romani

Joi, 14 Martie 2013, ora 10:42
3938 citiri
Britanicii strang, zilnic, 5.000 de semnaturi sa scape de imigrantii romani

O petitie care ii cere prim-ministrului britanic David Cameron sa blocheze accesul imigrantilor romani si bulgari in Anglia este semnata, zilnic, de aproximativ 5.000 de persoane.

Britanicii au formulat o petitie impotriva romanilor si bulgarilor care vin sa munceasca in tara lor, aceasta fiind semnata de 100.000 de oameni pana in prezent.

Astfel, dimensiunea nemultumirii publice vizavi de aceasta problema ar putea duce petitia in Camera Comunelor (camera inferioara a Parlamentului Regatului Unit), informeaza Daily Mail.

Desi Romania si Bulgaria au devenit state membre ale Uniunii Europene in 2007, numarul celor care pot veni sa munceasca in Anglia a fost limitat la 25.000. Faptul ca aceasta restrictie va fi ridicata la finalul anului 2013 a starnit nemultumire in randul britanicilor, care considera ca prea multi imigranti le afecteaza economia. Asadar, initiatorii campaniei vor ca limita sa ramana activa pentru inca cinci ani.

Imigrantii ar putea fi obligati sa plateasca o taxa de mii de lire pentru a intra in Marea Britanie

"Atunci cand restrictia va fi ridicata, mult mai multi imigranti vor veni in Anglia si vor fi indreptatiti sa ceara beneficii, adapost, ajutor social, locuri de munca si altele", se arata in scrisoarea deschisa catre Davin Cameron.

Aceasta afirmatie vine in contextul in care britanicii au estimat ca, in Romania si Bulgaria, circa 1,5 milioane de persoane isi cauta, in prezent, un job.

Autoritatile engleze nu au estimat cati oameni ar putea imigra anul viitor, insa se crede ca diferenta dintre cei care vin si cei care pleaca ar fi de ordinul zecilor de mii. Presedintele asociatiei MigrationWatch, Andrew Green, a precizat ca aproximativ 50.000 de romani si bulgari vor veni in Anglia in fiecare an, incepand din ianuaria 2014, conform cercetarilor sale.

Vesti proaste pentru imigrantii din Marea Britanie - Ce masuri vrea sa ia Cameron

In prezent, imigrantii pot lucra in Regatul Unit numai daca au firme de tip PFA (Persoana Fizica Autorizat), daca sunt investitori sau daca au joburi sezoniere, cum ar fi culesul de fructe. Insa din 2014, angajatorii vor fi nevoiti sa ii trateze pe imigranti la fel ca pe britanici.

Politicienii romani nu au fost de acord cu faptul ca in Anglia va avea loc o explozie de imigranti dupa ce se va ridica restrictia, in contextul in care atat Romania, cat si Bulgaria sunt tari sarace, avand un salariu minim de circa o lira sterlina pe ora, in comparatie cu 6,19 lire sterline, cat se plateste in Marea Britanie pentru o ora de munca.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...