Ziare.com

Ambasada Romaniei in Suedia ajuta autoritatile in problema cersetorilor

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 21:37

   

Ambasada Romaniei in Suedia ajuta autoritatile in problema cersetorilor
Ambasada Romaniei la Stockholm a asigurat autoritatile locale ca este gata sa sprijine serviciile sociale care se confrunta cu problema cersetorilor romani furnizand date de contact ale organizatiilor si bisericile romanesti din Suedia sau ale institutiilor si ONG-urilor de profil din Romania.

Ministerul roman de Externe a precizat, pentru NewsIn, ca, la 20 aprilie, autoritatile locale din cadrul primariei orasului Stockholm au organizat o intalnire cu reprezentanti ai serviciilor sociale, ONG-urilor si mai multor ambasade, printre care si Ambasada Romaniei, pe tema persoanelor fara loc de munca si fara adapost care fac apel la serviciile sociale din capitala Suediei.

Reuniunea se inscrie in mecanismul de cooperare apropiata dintre ambasade, inclusiv Ambasada Romaniei, si autoritatile locale din Suedia, mentioneaza MAE.

In cadrul intalnirii, reprezentantii serviciilor sociale au aratat ca, in ultima perioada, se confrunta cu un numar din ce in ce mai mare de persoane provenind din noile state membre UE, care fac apel la adaposturile pentru persoane fara locuinta.

Persoanele in cauza nu se incadreaza in categoria de cetateni suedezi carora serviciile sociale le acorda asistenta (adapost si hrana), ci sunt, vizibil, persoane care nu au un loc de munca.

Chiar daca cetatenii provenind din statele membre UE au acces liber pe piata muncii din Suedia, potrivit reglementarilor UE, gasirea unui loc de munca este un demers dificil in anumite situatii, din cauza barierei lingvistice (persoanele respective nu vorbesc limba suedeza), adauga Ministerul roman de Externe.

Potrivit MAE, reprezentantii Ambasadei Romaniei au multumit organizatorilor pentru asistenta oferita unor persoane aflate in dificultate si au exprimat disponibilitatea de a sprijini, in continuare, eforturile serviciilor sociale, prin furnizarea unor date de contact pentru organizatiile si bisericile romanesti din Suedia sau institutiile si ONG-urile de profil din Romania.

Radio Polonia a relatat joi ca autoritatile locale de la Stockholm au convocat diplomati din Romania, Bulgaria, Ungaria si Polonia pentru a discuta metode de cooperare pentru rezolvarea problemei cersetorilor imigranti din oras.

Sursa: rNews

Articol citit de 3850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aberezi Draga sau te crezi in anii 1800

Un cersetor, indiferent daca este roman sau britanic sau maltez,sau alt cetatean comunitar, nu poate sa fie deportat din nici o tara UE, atata timp cat nu se da la acte de violente sau infractiuni.Chiar si in acel caz, trebuie gasit vinovat de o instanta, si apoi ramane la decizia Instantei daca poate sa fie deportat sau nu.Cersetorie exista oriunde in lumea asta,si Cersetoria nu are vreo nationalitate.Initiativa autoritatilor romane si cele sudeze, desigur este de salutat, dar nu cred ca se poate face mare lucru.Vina nu este a cersetorilor, si a FSN/PSD si a clasei poltice romanesti, care au facut ca acesti oameni,sa plece tamai din Romania, in Suedia

 

 

Cred ca suedezii se vor alege numai cu promisiunile........

Vede cineva pe romanii stabiliti in Suedia si bisericile romanesti de acolo luandu-i in intretinere pe cersetorii de origine romana? Miram-as! Cum se va afla de asta va fi un val de noi asemenea intreprinzatori dispusi sa traiasca pe banii conationalilor mai instariti si a statului suedez. Nu ar face mai bine sa apeleze la solutia pe care au aplicat-o, se pare cu mai multa eficienta, nemtii? I-au incarcat in avioane si i-au trimis acasa. Fara indoiala pare cinica propunerea, dar aici avem un guvern capabil sa dea ajutoare sociale tuturor, in special celor care n-au muncit nici macar un minut in viata lor. Ba le si mareste cuantumul acestor ajutoare intr-un an in care nu stie cum sa dea mai multi oameni care muncesc afara din slujbele amarate pe care le au.

 

 

Precizare, pentru "scriitorul" articolului!!!!

Auzi, nene Pãcãliciule!... Accesul la serviciile sociale din Suedia, nu este "rezervat" nicidecum cetãtenilor "suedezi"!!!!! La serviciile respective au acces INCLUSIV cetãtenii strãini - DAR, care au REZIDENTA PERMANENTÃ aprobatã de Autoritatea de Imigrare!
Cum, Doamne - sunt lãsati sã facã pe ziaristii tot felul de diletanti, sã emane toate gogomãniile posibile?????
Mãi, neam de Dimbovitza!... - CITESTE CEVA despre o tarã strãinã, care tie oricum ITI RÃMINE STRÃINÃ....
Nu mai "emana" idiotzenii!...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor