Majordomul Papei, condamnat la 18 luni de inchisoare - urmeaza gratierea?

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 19:57
2383 citiri
Majordomul Papei, condamnat la 18 luni de inchisoare - urmeaza gratierea?

Majordomul Papei, Paolo Gabriele, urmarit pentru "furtul in forma agravata" a sute de documente confidentiale, a fost condamnat sambata la un an si jumatate de inchisoare de Tribunalul Vaticanului. Tribunalul l-a condamnat pe acuzat la trei ani de inchisoare, dar a redus imediat pedeapsa la jumatate.

Presedintele tribunalului, Giuseppe Dalla Tore, a explicat ca pedeapsa a fost redusa "din cauza profesiei sale in serviciul" Papei, a "convingerii - pe care judecatorul a considerat-o eronata - ca a servit Biserica", "a comportamentului sau in timpul procesului" si "a constientizarii faptului ca l-a tradat pe Papa".

Avocata Cristina Arru a cerut, la randul sau, sa se schimbe incadrarea faptei din "furt" in "insusire in mod ilicit" sau, daca va fi retinuta infractiunea de "furt", Gabriele sa fie condamnat la pedeapsa minima prevazuta pentru furtul simplu, respectiv trei zile de inchisoare.

"El a comis un act cu siguranta condamnabil si ilicit, dar a vrut sa ajute, nu sa dauneze Bisericii", a afirmat ea.

O gratiere din partea Papei Benedict al XVI-lea a majordomului sau Paolo Gabriele este "foarte probabila", a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi.

Posibilitatea "unei gratieri este foarte concreta si foarte probabila", a declarat in fata presei parintele Lombardi, dupa condamnarea pentru furt in forma agravata a lui Paolo Gabriele la trei ani de inchisoare, pedeapsa redusa imediat la jumatate gratie cazierului sau judiciar curat si serviciilor aduse Bisericii.

Paolo Gabriele: Am actionat din "dragoste fata de Biserica"

"Lucrul pe care il resimt cel mai puternic in mine este convingerea ca am actionat doar din dragoste viscerala fata de Biserica lui Hristos si fata de conducatorul ei pe Pamant. Nu ma simt hot", a declarat Paolo Gabriele, inainte ca judecatorii sa se retraga pentru a delibera.

Paolo Gabriele, fost angajat model in varsta de 46 de ani, a ascuns in apartamentul sau peste 1.000 de scrisori, faxuri si texte diverse, unele semnate chiar de Papa, potrivit Jandarmeriei Vaticanului.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Paolo Gabriel majordom Papa, #Majordom Papa condamnat furt , #Roma