Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romani judecati in Canada pentru ca si-au lasat copilul sa moara: "A fost readus la viata de Dumnezeu"

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 19:23
20607 citiri
Romani judecati in Canada pentru ca si-au lasat copilul sa moara: "A fost readus la viata de Dumnezeu"
Foto: CBC

Rodica si Emil Radita sunt un cuplu de romani judecat in Canada pentru crima, dupa ce au refuzat ca fiul lor sa primeasca tratament medical intr-un spital. Cei doi le-ar fi spus membrilor Bisericii Penticostale din care fac parte, cu cateva ore inainte de a suna la ambulanta, ca baiatul a murit, dar a fost readus la viata de Dumnezeu.

Dezvaluirea a fost facuta de unul dintre martorii chemati sa depuna marturie in procesul romanilor, care are loc zilele acestea in Canada.

Alex Radita, in varsta de 15 ani, a fost gasit mort in patul sau de catre paramedici, in mai 2013. Baiatul, care suferea de diabet, cantarea doar 17 kilograme, relateaza CBC News.

Canada: Romani arestati dupa ce fiul lor a murit din cauza unui diabet netratat

"A murit noaptea trecuta si dimineata Rodica a vazut ca respira si clipea. Rodica spune ca noaptea trecuta copilul a murit si dimineata a inviat", a povestit Marius Ciltan, membru al Bisericii Penticostale Romane, ca i-ar fi spus parintii baiatului atunci cand a vizitat familia Radita, in ziua cand a fost descoperit cadavrul copilului.

De asemenea, Emil Radita i-ar fi spus martorului ca medicii din Columbia Britanica, unde familia locuia inainte de a de muta in Alberta, sunt de vina pentru ca baiatul s-a imbolnavit de diabet, deoarece i-au dat insulina.

In consecinta, familia a decis sa il trateze pe Alex acasa, potrivit lui Ciltan.

Alex a fost diagnosticat cu diabet la varsta de trei ani si a fost preluat de serviciile sociale timp de un an, dupa ce parintii sai au refuzat sa accepte diagnosticul si sa il trateze.

In ziua mortii copilului, Ciltan a fost sunat de un al membru al bisericii, care i-a spus ca Alex a murit si a fost readus la viata de Dumnezeu.

Dupa ce a vorbit cu Emil Radita, Ciltan s-a dus acasa la familia acestuia, unde s-a rugat impreuna cu Rodica Radita si cu ceilalti sapte copii ai cuplului, inainte de a cere sa il vada pe Alex.

"Arata foarte rau. Am fost socat", a spus Ciltan.

Mai multi membri ai bisericii s-au adunat acasa la familia Radita pentru a se ruga pentru Alex. Cei mai in varsta au cerut sa il vada pe baiat si i-au spus lui Emil Radita sa sune la 911, a mai povestit martorul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romani Canada copil mort, #Alex Radita mort , #romani Canada