Ziare.com

Ambasadorul Romaniei la Paris: Deschiderea pietei muncii din UE, un "transfer de inteligenta"

de Alexandru Nistor
Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 13:26

   

Ambasadorul Romaniei la Paris: Deschiderea pietei muncii din UE, un "transfer de inteligenta"
Ambasadorul roman la Paris, Bogdan Mazuru, a explicat, pentru o televiziune de limba franceza, de ce ridicarea restrictiilor pentru muncitorii romani si bulgari, incepand cu 1 ianuarie 2014, este un eveniment de natura sa multumeasca tarile care primesc noi imigranti.

Invitat la BFMTV/RMC, diplomatul roman a aratat ca, de fapt, nu are loc un transfer de saracie, ci unul de inteligenta, scrie bfmtv.com.

"Frontierele sunt deja deschise, de mult timp, pentru romani si bulgari, este o confuzie intre libertatea de circulatie si accesul la piata de munca", a explicat ambasadorul.

Celor care se tem de un "transfer de saracie" dinspre Romania spre Franta, Bogdan Mazuru le-a transmis ca este vorba, de asemenea, de un "transfer de inteligenta, un transfer de profesionalism", aratand ca printre cei care isi cauta un loc de munca pe pietele nou deschise se numara si medici si asistente medicale, spre exemplu.

Aceasta situatie reprezinta, potrivit diplomatului, "o drama pentru Romania", intrucat "avem nevoie de medicii nostri, formati in Romania". Solutia este, in opinia sa, ca Romania sa fie "mai atragatoare pentru romani", prin crestere economica.

Nu va exista un influx masiv de muncitori romani in Franta, a dat asigurari Mazuru, intrucat "cei care doreau sa vina sa munceasca in Franta sunt deja aici".
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1009 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Apreciere corecta, muncitorii necalificati din agricultura,

constructii si gospodarie comunala erau deja acolo - Acum vor mai pleca la munca "afara" calificatii fara joburi si cei nemultumiti de salariile mici

 

precizare

O diploma de universitate obtinuta in tara nu echivaleaza in ochii lor cat un curs de 6 luni facut la ei ! Si atunci ? Inteligenta inginereasca romana pusa la muncile de jos ! Cu greu obtii echivalarea valorii tale ca pregatire aici , iar de cele mai multe ori te simti *** in exprimare . Poate dupa ce va intra generatia copiilor nostri nascuti in strainatate in actiune , dar ce pret este acest ? Sa platim cu doua generatii sacrificate in detrimentul tarii ! Vai !

 

pai cine i-a sacrificat,

nu partidu' lu' nea nelu?
asculta acilea la mine: copiii si copiii celor plecati vor deveni asimilati in tarile unde s-au asezat si-i va doare undeva de fascinantul si preacinstitul Romanistan care le-a fortat parintii sa ia drumul bejeniei de atata viata grea si-amara pe pamantul Mioritiei.

Traducerea textului de mai jos - FURT DE INTELIGENȚĂ de la romani

cu ajutorul celor plătiți de poporul roman să-i slujească și ei aduc deservicii acestuia, care din ce in ce nu-și mai poate realiza proiectele din lipsă forței de muncă calificate.

"Ambasadorul Romaniei la Paris: Deschiderea pietei muncii din UE, un "transfer de inteligenta""-practic transfer de bunăstare in defavoarea Romaniei și asta pentru că noi romanii nu suntem lăsați să facem treabă in țara noastră, birocrația inăbușind din fașă orice inițiativă a celor ce au curajul, incă, să-și ia soarta in propriile maini, aici in țara lui.
"Trantorii" ajunși să mănance din mai mulți stupi și de bine ce o duc au inceput "să omoare albinele".
Ce trebuie să facem cand "trantorii iși trădează rolul..."?!

 

citita corect, dekklaratia solului din Romanistan rezident in.

...metropolisul lutetian, duce la concluzia ca cu transferul asta vor ramane in statul pe care-l reprezinta solul numai uslamul si cei 75% care l-au votat sa le faca viata de raha...minunata.

@ iancugheorghe rank user: x5, 02.01.2014, 15:12

"Traducerea textului de mai jos - FURT DE INTELIGENȚĂ de la romani cu ajutorul celor plătiți de poporul roman să-i slujească și ei aduc deservicii acestuia, care din ce in ce nu-și mai poate realiza proiectele din lipsă forței de muncă calificate" scribit iancugheorghe
*********************************************
pai bre iancugheorghe, cum adica ca romanii isi fura singuri inteligenta ?!?!?! vrei tu sa zici ca aia cu inteligenta nefurata sunt numai aia 75% care adusera la carma uslamia votata? si, apoi, de ce nu am lua in considerare faptul ca romanii inteligenti au refuzat sa mai fie f.u.r.a.t.i. de uslamistii lotri si incompetenti pe care aia 75% i-au facut cu mana lor potenti?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor