Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Franta vrea sa reduca numarul de imigranti cu 10% pe an

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 07:37
1476 citiri
Franta vrea sa reduca numarul de imigranti cu 10% pe an

Franta primeste in fiecare an 200.000 de straini cu situatie in neregula si este "prea mult", a estimat duminica ministrul de interne Claude Gueant, reamintind obiectivul sau de a reduce cu 10% pe an aceasta imigratie.

"Noi acceptam pe teritoriul nostru in fiecare an 200.000 de straini cu situatie in neregula. Acest lucru este echivalent cu un oras ca Rennes (Bretania, vest- n.red.), este de doua ori cat Perpignan (sud- n.red.)", a declarat ministrul in emisiunea Grand rendez-vous Europa 1.

"Mi se pare de asemenea prea mult", a spus Gueant, reamintind punctul de vedere in aceasta privinta al presedintelui Frontului National (extrema-dreapta), Marine Le Pen.

"De ce este prea mult? Pentru ca eu vreau la fel ca Guvernul, ca presedintele republicii, ca strainii care vin la noi sa fie integrati, sa ne adopte legile, sa adopte modul nostru de viata", a declarat ministrul.

El a reamintit "obiectivul de a reduce cu 10% pe an", cu 20.000, aceasta imigratie ilegala. Si "noi ne vom respecta acest obiectiv", a adaugat el.

"Franta nu este inchisa, Franta nu este o tara xenofoba", a subliniat Gueant.

Printre altele, el s-a declarat opus alegerii de primari straini.

Ministrul a criticat "acordul Partidului Socialist si Verzilor" (Opozitie), care "devine programul Partidului Socialist si va merge prea departe fata de proiectul de lege ce va fi dezbatut in Senat, deoarece acest acord prevede eligibilitate".

"Asta inseamna ca am putea avea primari straini. Foarte sincer, nu as vrea sa vad in departamentul Seine-Saint-Denis (suburbie pariziana - n.red.), care are o puternica populatie straina, ca majoritatea primarilor devin straini", a afirmat el.

In legatura cu dreptul de vot al strainilor, Gueant a reamintit ca acest drept este "din 1789 nedisociabil de nationalitate".

"Am un alt motiv pentru a fi contra acestui drept de vot care este de circumstanta: exista probleme mult mai importante acum cu care se confrunta tara noastra", a spus el. "Acesta este un subiect ce poate diviza si Partidul Socialist se joaca cu focul", a adaugat ministrul.

Potrivit unui sondaj realizat de BVA ce va aparea luni in Le Parisien, 61% dintre francezi sunt in favoarea votului strainilor. Acest sondaj a fost efectuat prin telefon in 25 si 26 noiembrie pe un esantion de 980 de persoane reprezentative pentru populatia franceza de peste 18 ani si mai mult, mentioneaza AFP.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Franta imigratie, #romani Franta , #romani Franta