Poveste ca-n filme in Franta: O romanca a primit 20 de ani de inchisoare, dupa ce si-a ucis sotul

Joi, 19 Decembrie 2019, ora 08:20
10178 citiri
Poveste ca-n filme in Franta: O romanca a primit 20 de ani de inchisoare, dupa ce si-a ucis sotul
Foto: Arhiva Pixabay

O romanca de 45 de ani din Franta a fost condamnata la 20 de ani de inchisoare, dupa ce si-a ucis sotul. Povestea ei a atras atentia presei din Hexagon pentru ca este demna de o telenovela: femeia intai si-a drogat barbatul si apoi l-a sufocat. Motivul: el voia sa divorteze.

La Depeche prezinta filmul tragediei care s-a intamplat pe 13 aprilie 2017, la Narbonne.

Viorela Hristea l-a ucis pe Daniel Hristea, sotul ei, pe 13 aprilie 2017. In acea zi, i-a dat sa bea nectar de pere cu doua pastile de Seresta, un medicament impotriva anxietatii, care te poate adormi la aceasta doza. Cand barbatul s-a dus sa se culce, criminala i-a pus o punga de gunoi in jurul capului si-a lipit-o cu banda adeziva, apoi a plecat de acasa timp de o ora.

Cand s-a intors, Daniel Hristea era deja mort. Asa ca femeia a scos punga, l-a acoperit cu o patura si abia dupa 15 zile s-a dus la Politie sa anunte decesul sotului.

Timp de doua zile, membrii juriului au ascultat in fata instantei de la Carcassonne experti, martori, prieteni ai cuplului, in incercarea de a raspunde la mai multe intrebari: Si-a omorat romanca sotul? A fost un gest premeditat? S-a aflat intr-o situatie care i-a afectat judecata la momentul respectiv? Si, daca raspunsul este da la aceste intrebari, la ce pedeapsa ar trebui ea sa fie condamnata?

Daca vinovatia femeii nu era pusa la indoiala, deoarece ea insasi a recunoscut faptele din prima zi de ancheta, celelalte puncte au ridicat mai multe intrebari.

Procurorul a estimat ca amestecarea medicamentului in nectarul de pere consumat de victima in fiecare dimineata si adormirea inainte de sufocare au constituit "pregatirea unui plan", care confirma premeditarea. In schimb, avocatul apararii a avut un alt punct de vedere: Sunt doua acte separate, nu este vorba de o pregatire a crimei.

"Picatura care a umplut paharul"

In cele doua zile ale procesului, in instanta au depus marturie mai multi experti, inclusiv un psihiatru si un psiholog. Acuzata a fost prezentata ca fiind o personalitate paranoica, deprimata, isterica: "Nu exista nicio legatura intre aceste probleme si fapte, deci nu exista o afectare a judecatii", a sustinut insa procurorul.

Totusi, aparatorul romancei a tinut sa explice situatia in care se afla clienta sa de cativa ani: "Nu putem ignora paranoia ei. Si exista multe lucruri care trebuie luate in considerare, cum ar fi insultele si intimidarea la care a fost supusa de sotul ei, precum si umilintele raportate in timpul audierii".

Viorela Hristea a fost descrisa, pe tot parcursul procesului, ca fiind o femeie singuratica, fara loc de munca, fara prieteni, deprimata si inchisa in sine. "Ea a lasat totul pentru el, viata ei in Romania. Cand el i-a spus ca vrea sa divorteze, a fost picatura care a umplut paharul", a pledat avocatul femeii.

Procurorul a cerut o condamnare de 25 de ani de inchisoare, precum si o interdictie permanenta de intrare pe teritoriul francez. Juratii au gasit-o vinovata de crima, dar au considerat ca, totusi, la momentul faptelor, femeia suferea de o diminuare a capacitatii de discernamant, asa ca a fost condamnata la 20 de ani, cu controale psihiatrice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#romanca criminala Franta, #romanca ucis sotul Franta , #romani Franta