Ziare.com

Aventura mea germana: Editura Binooki

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 08:26

   

Aventura mea germana: Editura Binooki
Surorile Inci Burhanyie si Selma Wels, de origine turca, au infiintat in 2001 in Germania editura Binooki, fara sa aiba in prealabil experienta pe piata de carte. Un an mai tarziu, au castigat deja primul premiu la Targul de Carte de la Frankfurt pe Main, pentru modalitatile novatoare de marketing in acest domeniu.

Principalul obiect de activitate al editurii Binooki este traducerea in germana si publicarea in Republica Federala a autorilor turci. Publicul-tinta il reprezinta germanii si turcii care pot sa citeasca mai bine in germana decat in turca.

Editura lor este o premiera pe piata literara germana: nimeni nu a mai publicat literatura turca moderna pana la cele doua surori, care se simt la fel de bine im ambele culturi pe care le reprezinta.

Tatal lor a venit in Germania in 1963, mama l-a urmat doi ani mai tarziu. Ambii au pus mare pret pe educatia fiicelor lor, care au fost primii copii de origine turca care au studiat la liceul din Pforzheim, in sudul Germaniei. Inci si Selma contribuie acum din plin la apropierea culturala germano-turca.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor