Ziare.com

Aventura mea germana: Jannis Androutsopoulos - lingvistul interesat de cum vorbesc tinerii

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 09:20

   

Aventura mea germana: Jannis Androutsopoulos - lingvistul interesat de cum vorbesc tinerii
Jannis Androutsopoulos este profesor de lingvistica la Universitatea Hamburg. Este printre foarte putinii lingvisti ai catedrei de germanistica pentru care germana nu este limba materna. O realizare cu totul speciala pentru profesorul nascut in Grecia.

Este interesat in mod special de modurile in care vorbesc tinerii, de felul in care tinerii migranti isi folosesc cunostintele de limba in viata de zi cu zi si pe Internet. Jannis Androutsopoulos a predat deja la mai multe universitati, pentru ca stie ca e necesar sa studieze mult in strainatate pentru a avea succes ca om de stiinta.

Este dispus sa incerce mereu medii de viata noi, desi ceea ce face la Hamburg ii place foarte mult. Apreciaza diversitatea si multiculturalitatea acestei metropole din nordul Germaniei si crede ca, pentru munca sa, este necesar sa traiasca intr-o mare asezare urbana.

"Orasele sunt locurile in care au loc schimbarile sociale si unde au loc principalele schimburi culturale", crede el.

Planuri sale de viitor: sa scrie o carte si sa intreprinda un stagiu de cercetare in Africa de Sud.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 416 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

scoateti aceasta rubrica afara !

pe cine intereseaza ce au facut anumiti oameni in germania ? va spun eu ! pe nimeni !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor