Ziare.com

Aventura mea germana: Natalia Murariu

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 09:00

   

Aventura mea germana: Natalia Murariu
Pentru artista Natalia Murariu este normal ca viata de zi cu zi sa se desfasoare intre mai multe limbi si culturi.

Pe scena isi exprima cu pasiune starile sufletesti prin dans - iar ca profesoara reuseste, cu aceeasi pasiune, sa le transmita elevelor ei dragostea pentru arta. Le invata sa danseze, dar nu numai atat: datorita talentului ei pedagogic, le ajuta pe elevele sale sa-si dezvolte personalitatea.

Natalia Murariu s-a nascut la Moscova, intr-o familie romano-rusa. In anii 70/80 a fost solista a Operei Romane la Bucuresti - cunoscuta sub numele de Natasa Traistaru. Din 1985 traieste in Germania.

In prezent, preda baletul la mai multe scoli de dans din Koln, atat pentru copii cat si pentru adulti. In trecut, a condus o scoala de balet in apropiere de Stuttgart. A renuntat insa la activitatea de conducere pentru a avea suficient timp sa danseze.

Artista creeaza coregrafii proprii si danseaza pe scenele din Germania si din strainatate. "Viata unui dansator cred ca se misca intre doi poli, intre doua extreme - paradis si purgatoriu. Paradis este cand un spectacol reuseste si purgatoriu este pentru ca tu trebuie tot timpul sa te antrenezi", spune ea.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3702 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor