Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aventura mea germana: Oliver Stamatoski

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 09:00
3186 citiri
Aventura mea germana: Oliver Stamatoski

Franele sunt pasiunea sa. Oliver Stamatoski, originar din Macedonia, lucreaza pentru firma Continental, la Frankfurt pe Main, si dezvolta produse noi pentru piata auto internationala.

A inceput ca sofer de teste pentru produsele Continental, dar ca inginer a dorit mereu mai mult - sa se afle in prima linie, sa contribuie direct la crearea pieselor.

"Am putut astfel sa experimentez procesul prin care o bucata de metal de pe masa mea de lucru devine o piese integrata in sistemul unui automobil, contribuind la siguranta si confortul in trafic. O experienta extraordinara", spune el.

A studiat la Aachen tehnica auto si de zboruri spatiale. A venit in Germania pentru ca in Macedonia oportunitatile de afirmare in acest domeniu erau mult mai limitate.

A invatat germana in principal cu ajutorul colegilor. A calatorit mult de mic copil alaturi de parinti, a studiat la liceul american din Skopje, iar un hobby important este pentru el pianul. In Germania se simte acasa: "Germania este acum patria mea si ma simt foarte bine aici. Mi-e dor de tara asta, cand sunt plecat."

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#aventura mea germana, #Oliver Stamatoski Germania, #viata Germania, #romani Germania , #romani Germania