Efectele migratiei romanilor in Germania: Populatia creste, se dezlantuie si dezbaterile

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 00:05
3635 citiri
Efectele migratiei romanilor in Germania: Populatia creste, se dezlantuie si dezbaterile

Germania s-a confruntat cu o crestere semnificativa a populatiei sale, in anul 2013, din cauza celui mai mare val de imigranti din ultimele doua decenii, in majoritatea sa din tarile europene lovite de criza, potrivit unor date oficiale publicate miercuri.

Anuntul vine intr-o perioada in care Guvernul german a dezbatut daca tara are nevoie de noi masuri pentru a se lupta cu migratia cetatenilor din tarile sarace ale Uniunii Europene, precum Romania si Bulgaria, ca urmare a ridicarii restrictiilor de pe piata muncii, de la 1 ianuarie, scrie agentia bulgara de stiri Focus.

Vicecancelarul german vrea dezbatere pe tema "imigrantilor saraci" din Romania si Bulgaria

Datele oficiale publicate miercuri arata ca numarul celor care traiesc in Germania a crescut de la 80,5 milioane, la 80,8 milioane, in anul 2013, a treia crestere anuala consecutiva. Astfel, nivelul ridicat al imigratiei nete pozitive compenseaza o lipsa de nasteri.

In plus, diferenta dintre numarul de nou-veniti si cei care parasesc tara ar fi depasit 400.000 pentru prima oara in 20 de ani, datorita in mare parte unei imigratii masive dinspre economiile aflate in dificultate, in sudul si estul Europei. In anul 1993, la putin timp dupa caderea Cortinei de Fier in multe tari europene, acest numar era de 462.000.

Cum isi pot gasi tinerii romani de munca in Germania

In aceste conditii, Guvernul german a transmis, miercuri, ca va cauta sa inaspreasca masurile impotriva abuzului sistemului sau de ajutoare sociale de catre imigranti, in lumina temerilor unui aflux din Romania si Bulgaria, informeaza EU Business.

Astfel, autoritatile germane vor sa tina sub supraveghere si sa impiedice orice tentativa de frauda din partea migrantilor proveniti din cele doua tari.

Decizia vine dupa o intalnire a ministrilor germani, condusa de cancelarul Angela Merkel. Membrii Guvernului au convenit sa insarcineze o comisie cu formularea de recomandari in ce ii priveste pe imigranti, pana la jumatatea lunii iunie.

"Se va ocupa de posibilele consecinte ale imigratiei si ale granitelor deschise - amandoua lucruri pe care Guvernul le saluta si le vrea", a spus purtatorul de cuvant al lui Merkel, Steffen Seibert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#efecte imigratie Germania, #romani imigratie Germania, #populatie crescuta imigratie Germania, #dezbateri imigranti romani Germania , #romani Germania