Ziare.com

Germania ar putea fi obligata sa dea ajutor de somaj si imigrantilor care nu au muncit nici macar o zi

de Arina Ciocildau
Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 18:41

   

Germania ar putea fi obligata sa dea ajutor de somaj si imigrantilor care nu au muncit nici macar o zi
Germania ar putea fi obligata sa ofere ajutor de somaj chiar si pentru imigrantii care nu au apucat inca nicio zi de lucru. Decizia ar putea veni dupa ce o romanca a dat statul german in judecata, iar instanta asteapta acum clarificari de la Curtea Europeana de Justitie.

Comisia Europeana a transmis, la randul sau, catre Curtea Europeana de Justitie ca excluderea imigrantilor europeni de la ajutoarele sociale nu este conforma cu dreptul comunitar, scrie Suddeutsche Zeitung care citeaza un document de corespondenta intre CE si instanta europeana.

Pozitia CE a fost solicitata dupa ce o romanca de 24 de ani care locuieste de trei ani in Leipzig a reclamat ca nu i s-a oferit ajutor de somaj. Tanara, care sta in aceeasi casa cu sora sa, a studiat timp de trei ani in Germania si are si un copil. Ea a cerut alocatie pentru copil, spor de intretinere si somaj. Dintre cele trei, romanca nu le-a primit decat pe primele doua. In urma refuzului, ea a dat statul german in judecata. Tribunalul social din Leipzig a decis, in iulie 2013, sa solicite clarificari de la Curtea Europeeana de Justitie pe aceasta tema pentru a solutiona cazul.

Potrivit Ministerului Muncii german, doar 0,6% dintre imigrantii romani din aceasta tara au soclitat ajutor de somaj.

Recomandarile Comisiei Europene vin in plin scandal european, dupa ce, in mai multe tari, inclusiv Marea Britanie si Germania, au fost ridicate restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari. In Marea Britanie, politicieni si mai multe publicatii si-au exprimat ingrijorarea ca imigrantii ar putea fi atrasi doar de obtinerea unor ajutoare sociale si vor incerca sa profite de sistem.

Un europarlamentar german a declarat chiar ca imigrantii care sosesc in Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuie sa fie amprentati si apoi retrimisi in tara de origine.

"Imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutorul de somaj, alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuiesc trimisi rapid inapoi in tarile de origine. Pentru a preveni intrarile multiple trebuie sa ne gandim la prelevarea de amprente digitale", a spus Elmar Brok, presedintele comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5520 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca masura asta se aproba, Germania o sa devina

Raiul tiganilor...

 

deci au dreptate sa ne ia amprentele...

Dar nu inteleg de ce UE nu aplica in toate statele ac norma si numai pentru Germania? Nu ai de lucru sa-ti dea... Stai cateva luni in fiecare tara si uite asa, o duc tiganii taras, grapis, ca tot sunt nomazi.

Doamne ajuta!

Sper sa ai dreptate.........

Noi

Noi nu ne vindem tiganii ! hahahahah

 

Nu-i vindem la bucata.

Ca e interzis,dar la kg intrunesc normele europene.

De aia si-a pus unul numele Ernst.

Ca sa-i dribleze pe nemti si sa ia ajutor social ca pe numele adevarat Pardailan nu-i dadeau si-l luau la ochi.

 

efectul loviturii de bumerang.....

tu le inchizi fabricile din romania si pinguinii te invadeaza !!! nashpa,nu-i asa ?!

 

nu mai rezist,fata aia de la travel girls

are tarif 59 de euro per month,or per mouth ?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor