Germania ia noi masuri impotriva imigrantilor romani si bulgari (Video)

Miercuri, 27 August 2014, ora 23:17
12738 citiri
Germania ia noi masuri impotriva imigrantilor romani si bulgari (Video)

Guvernul german a propus miercuri noi masuri pentru reglementari mai stricte in ce priveste imigratia cetatenilor din Uniunea Europeana, in contextul acuzatiilor de abuz al ajutoarelor sociale de catre imigrantii saraci din Romania si Bulgaria.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere a spus ca membrii cabinetului cancelarului german Angela Merkel au propus existenta unei limite de sase luni privind perioada pe care cetatenii Uniunii Europene o pot petrece in tara fara a avea un loc de munca, relateaza agentia Associated Press.

De asemenea, acesta a explicat ca cetatenii europeni suspectati de abuz al sistemului de ajutoare sociale al Germaniei pot primi interdictie de a reintra in tara.

Vicecancelarul german vrea dezbatere pe tema "imigrantilor saraci" din Romania si Bulgaria

"Libertatea de miscare este o parte esentiala a integrarii europene, pe care o sustinem in totalitate. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa inchidem ochii la problemele care apar odata cu acest lucru", a spus de Maiziere.

Acesta a asigurat ca noile reglementari sunt similare celor adoptate de alte tari ale Uniunii Europene.

Romanii s-au inghesuit sa-si gaseasca un job in Germania - Cu cat a crescut numarul imigrantilor

Mai multe rapoarte din ultimele luni au subliniat numarul mare al imigrantilor din anumite zone precum Duisburg, din vestul Germaniei, unde romani si bulgari, multi dintre ei fiind rromi, traiesc in conditii deplorabile si cu putine perspective de a-si gasi un loc de munca.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com