Ziare.com

Germania ne asteapta: Romanii nu sunt imigranti ai saraciei

de Arina Ciocildau
Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 17:02

   

Germania ne asteapta: Romanii nu sunt imigranti ai saraciei
Problema imigrantilor romani nu este dezbatuta numai in Marea Britanie, ci si in Germania. In tara Angelei Merkel atitudinea nu este la fel de reticenta. Mai mult, insitutiile statului sustin ca au nevoie de imigranti.

Reprezentantii Agentiei Federale de Ocupare a Fortei de Munca din Nurenberg sustin ca sosirea romanilor si a bulgarilor nu este un motiv de ingrijorare, scrie Deutsche Welle. Anul trecut, potrivit datelor agentiei, mai multi romani au sosit in Germania ca muncitori sezonieri in sectoare unde chiar era nevoie de forta de munca precum posturile din mediul agricol, mediul sanitar sau in gastronomie.

"Cei mai multi dintre bulgarii si romanii care sunt in Germania sunt imigranti care muncesc si nu sunt imigranti ai saraciei", a declarat Herbert Brucker, director la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca din Germania.

Se estimeaza ca Germania ar avea nevoie acum de 1,5 milioane de muncitori datorita dezvoltarii demografice.

"Migratia nu ar trebui sa aiba o imagine proasta din cauza luptelor politice. Se cauta imigranti pentru dezvoltarea economica si pentru sistemul de asistenta sociala. Trebuie sa stabilim o cultura primitoare pentru imigranti. Este o sarcina pentru societatea noastra: pentru politicieni, biserica, sindicate si jucatorii economici", a declarat Martin Wansleben, director al Camerei de Comert si Industrie din Germania.

La ora actuala, 155.000 de romani si bulgari lucreaza in Germania. Rata somajului in randul acestora este mai mica decat in randul altor imigranti din tara.

"Astfel, odata cu ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, avem acum optiuni de integrare mai bune pentru oamenii acestor doua tari", a declarat Heinrich Alt, de la Agentia Federala de Ocupare a Fortei de Munca.

Spacialistii din domeniu sustin ca, in general, romanii si bulgarii isi platesc contributiile la stat, iar problemel apar in cazul celor care raman si fara slujba si fara ajutoare sociale. Astfel, incidentele sunt mai frecvente in orase precum Duisburg, Dortmund, Berlin, Mannheim si Offenbach acolo unde procentul de imigranti este mai mare.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2892 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Germanii ne asteapta ca sa le ranim murdaria.

Dar nu-i rau ca ne pleaca forta de munca. In felul asta vor creste si la noi veniturile, dupa ce trece criza si raman angajatorii fara sclavi sa-i jumuleasca. Piata fortei de munca odata unificata, salariile se mai apropie in 5-10 ani, precum lichidele aflate in vase comunicante.

 

Da, da' scumpindu-se forta de muncă, pe termen scurt si mediu

vor scădea productivitatea muncii si PIB-ul, cu efectele de rigoare (poate, dezastruoase) asupra veniturilor bugetare si fondurilor sociale. Pe termen lung, i-o mai interesa doar pe supravietuitori...

se vede clar

astia nu sunt ca englezii,popor pragmatic si corect nu fac din tantar armasar,isi cunosc bine interesul ,iau forta de munca calificata si necalificata din romania ,apoi peste 25 30 de ani romania va fi un azil de batrani format din persoane in vartsa cu pensii de mizerie ,majoritatea vor emigra si bugetul va da faliment,o tara fara viitor,dai seama politicienii nu vorbesc deloc de aceasta realitate trista care va veni in viitorul apropiat

 

pai evident ca neamtzu' are rezon, iar arina lu' ciocildau se ia....

""Cei mai multi dintre bulgarii si romanii care sunt in Germania sunt imigranti care muncesc si nu sunt imigranti ai saraciei"( Herbert Brücker from the Institute for Employment Research n.n.)" Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 17:02
Sursa: Ziare.com
Autor: Arina Ciocildau
*****************************************
....singura'n balon!
evident ca Imigrantii bulgari si romani din Germania NU sunt imigrantii saraciei deoarece Germania NU este o tara a saraciei (chestie pe care arina lu' ciocildau trebuia s-o cunoasca).
Emigrantii din Bulgaria si Romania sunt Emigrantii saraciei deoarece cele doua tari sunt sarace si nu pot asigura majoritatii cetatenilor lor o paine decenta.
deci sarmana ziaiureaista arina lu' ciocildau este habarnamista si se ia singura in balon deoarece, de buna voie si nesilita de nimeni isi autodemonstraza sfertodoctia nefiind in stare sa cunoasca si inteleaga diferenta intre intelesul substantivelor "I"migrant si "E"migrant dand dovada ca, la Limba Romana, sarmana arina lu' ciocildau este...in neant.
p.s. mare-i gradina sfertodoctilor si habarnamistelor de la com.ziare!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor