Ivan (PSD): Cei care cer amprentarea romanilor ar trebui sa se intoarca in Evul Mediu

Sambata, 04 Ianuarie 2014, ora 17:58
3148 citiri
Ivan (PSD): Cei care cer amprentarea romanilor ar trebui sa se intoarca in Evul Mediu
Foto: Arhiva

Catalin Ivan, purtator de cuvant si lider al delegatiei PSD din Parlamentul European, condamna vehement declaratiile facute de Elmar Brok, eurodeputatul Partidului Popular European (PPE), care a propus amprentarea imigrantilor, pentru a putea fi identificati mai usor cei care merg in Germania numai pentru a beneficia de ajutoarele sociale.

"Este extrem de ingrijorator faptul ca, in Europa anului 2014, un membru al Parlamentului European poate scorni asemenea initiative. Cei care cer amprentarea romanilor ar trebui sa se intoarca in Evul Mediu, acolo unde apartin ca mentalitate.

Condamn ferm o astfel de initiativa, care intra in contradictie flagranta cu valorile europene in care credem cu totii si pe care trebuie sa le aparam cu orice pret", a declarat europarlamentarul PSD.

De asemenea, Catalin Ivan le cere europarlamentarilor din PDL sa ia atitudine fata de Elmar Brok, avand in vedere ca formatiunea politica face parte din grupul PPE.

"Fac un apel catre toti eurodeputatii PDL sa nu inchida ochii la aceste provocari si sa ia cat mai repede atitudine fata de colegul lor din PPE, Elmar Brok. Acum este momentul sa arate tuturor interesele cui le apara in Parlamentul European: interesele romanilor sau interesele lor de grup.

In fata unor asemenea initiative deplasate, ma intreb la ce ii ajuta pe romani faptul ca Basescu nu rateaza nicio ocazie de a participa la intalnirile PPE", a conchis Ivan.

Un europarlamentar cere amprentarea si repatrierea imigrantilor care fug de saracie

Presedintele comitetului pentru Afaceri Externe a PE, Elmar Brok, a declarat, vineri, ca imigrantii care sosesc in Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuie sa fie amprentati si retrimisi in tara de origine.

"Imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutorul de somaj, alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuiesc trimisi rapid inapoi in tarile de origine. Pentru a preveni intrarile multiple trebuie sa ne gandim la prelevarea de amprente digitale", a precizat Brok.

D.T.

#Catalin Ivan amprente romani, #Catalin Ivan amprente romani Germania, #Catalin Ivan amprente imigranti, #amprente imigranti Germania , #romani Germania