Un roman plecat in Germania la cules de sparanghel a murit de COVID-19

Joi, 16 Aprilie 2020, ora 07:38
12878 citiri
Un roman plecat in Germania la cules de sparanghel a murit de COVID-19

Un culegator roman de sparanghel a murit in Germania de COVID-19. Decesul s-a produs sambata, iar informatia a aparut ieri in presa germana, fiind ulterior confirmata de MAE de la Bucuresti.

MAE transmite intr-un comunicat sec doar ca un cetatean roman infectat cu noul coronavirus a murit in Germania, unde era lucrator sezonier.

Potrivit ministerului, aceasta persoana a murit sambata, iar abia miercuri autoritatile germane au confirmat ca era infectata cu noul coronavirus.

MAE mentioneaza ca cetateanul roman se afla in Germania (regiunea Baden-Wurttemberg) din luna martie, activand ca lucrator sezonier.

"Reprezentantii Consulatului General la Stuttgart sunt in legatura cu membrii familiei cetateanului roman decedat si acorda asistenta, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neinsufletit, in limita competentelor legale si cu respectarea legislatiei statului de resedinta", arata MAE

Mai multe detalii despre acest caz aflam insa din Der Spiegel, publicatie care a publicat miercuri un articol cu privire la romanul care a murit in camera unde era cazat. Barbatul avea 57 de ani si lucra la o ferma de sparanghel din zona orasului Bad Krozingen.

Inainte de a muri, romanul s-a plans de tuse si ca ii curge nasul.

Venise in Germania pe 20 martie 2020, asa ca este foarte probabil ca in aceasta tara sa se fi infectat cu coronavirus.

Dupa ce s-a confirmat ca romanul era infectat cu coronavirus, autoritatile din districtul Breisgau-Hochschwarzwald au luat masuri pentru a preveni o raspandire a bolii in randul lucratorilor. Astfel, colegii romanului au fost testati si plasati in izolare.

Cererea de lucratori sezonieri este foarte mare in regiunea agricola unde a murit romanul, unde culeasul sparanghelului este acum in plina desfasurare.

Ministerul Agriculturii din Baden-Wurttemberg se asteapta ca in aprilie sa fie necesari 4.900 de lucratori pentru recoltare, dupa cum a spus un purtator de cuvant al ministerului, citat de Der Spiegel.

Coronavirus in diaspora

Conform datelor furnizate miercuri de Grupul de Comunicare Strategica, pana acum, au fost confirmati cu noul coronavirus 713 romani din afara tarii. Cei mai multi sunt din Italia.

"713 cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 421 in Italia, 196 in Spania, 25 in Franta, 9 in Germania, 47 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in SUA, 2 in Austria, 2 in Belgia, 2 in Indonezia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Suedia", conform sursei citate.

In diaspora, au murit pana la acest moment 53 de romani: 13 in Italia, 14 in Franta, 15 in Marea Britanie, 7 in Spania, 2 in Germania, unul in Belgia si unul in Suedia.

B.B.

Citeste si:
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica despre cum poate câștiga timp pentru negocieri Nicolae Ciucă:„Să-și depună mandatul și să spună «n-am reușit să fac majoritatea»”
Premierul desemnat Nicolae Ciucă mai are timp până vineri să negocieze formarea unei majorități. Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, a spus că Nicolae Ciucă poate cumpăra timp...
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Sursa: Ziare.com