Viata prostituatelor romance din Germania, la 12 ani de la legalizarea celei mai vechi meserii din lume

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 10:41
20013 citiri
Viata prostituatelor romance din Germania, la 12 ani de la legalizarea celei mai vechi meserii din lume

Atunci cand a legalizat sexul comercial, in 2001, Germania spera sa amelioreze conditiile de lucru ale prostituatelor si sa reduca traficul de fiinte umane.

Acum, dupa mai bine de 12 ani, lucrurile nu par sa se fi imbunatatit pentru femeile care vand servicii sexuale in orase precum Berlin, Bonn sau Koln, printre care se afla numeroase romance platite din ce in ce mai prost pentru o munca ce nu este tocmai usoara, transmite La Presse.

Intrebare care se pune acum este daca modelul german este unul de succes si de urmat, in conditiile in care tari precum Canada stau pe ganduri cand vine vorba despre reglemenatarea cadrului legal a celei mai vechi meserii din lume.

Kristina, o prostituata romanca ce a ales sa nu-si dezvaluie adevarata identitate in fata jurnalistilor, de teama ca ea sau cei de acasa ar putea pati ceva, lucreaza acum intr-un magazin de incaltaminte din Sarrebrucken, o localitate germana cu circa 160.000 de locuitori, o universitate, localuri, 1.000 de prostituate si circa 100 de bordeluri.

Totusi, povestea ei nu este una tocmai vesela. Ea avea doar 19 ani cand, in oraselul ei natal din Romania, un barbat de 31 de ani "imbracat in Hugo Boss si in Calvin Klein" a sedus-o cu promisiuni. I-a spus ca vrea sa o ia de nevasta, sa aiba copii impreuna, cu conditia ca ea sa-si lase familia si sa-l insoteasca in strainatate, acolo unde el avea sa ii gaseasca un loc de munca.

Statul german, "un proxenet modern"? 65% din prostituate sunt din Romania si Bulgaria (Video)

Kristina a acceptat, doar ca a ajuns intr-un bordel din Spania, unde a inteles in ce va consta munca ei. Urmatoarea oprire - un bordel din Neunkirchen, unde avea alte 50 de colege romance. Acolo, clientii plateau cate 50 de euro pentru o partida de amor de 20 de minute si avea in jur de 10 clienti pe zi. Totusi, la finalul unei zile de munca, ii ramaneau doar 15 euro, restul banilor fiind incasati de barbatul care le avea in grija pe toate.

Kristinei i-ar fi placut sa isi aleaga clientii, dar dorinta de imbogatire a barbatului care gestiona afacerea facea ca prin camera ei de bordel sa fie o eterna parada de barbati bauti, neingrijiti, care se suparau atunci cand poftele nu le erau satisfacute cum voiau ei si care nu isi puteau asuma propria impotenta.

"Dupa sase luni, eram distrusa, nu doar fizic, ci si psihic. Eram ca un obiect, ca o ceasca golita", a povestit romanca. Totusi, salvarea ei a venit de la un tanar client care se indragostise de ea si care, sub pretextul aniversarii zilei sale de nastere la bordelul unde lucra Kristina, a convins-o pe aceasta sa fuga de acolo.

Dupa legalizarea prostitutiei, practicantele sexului comercial ar fi trebui sa devina lucratoare independente, numai ca legalizarea acestei meserii le-a scazut acestora mult tariful si le-a adus cheltuieli in plus. Astfel, o romanca ce se prostitueaza astazi in Germania mai castiga doar intre 20 si 50 de euro pe zi, in conditiile in care mai au de platit taxe precum chiria locului in care practica activitatea.

In Bonn, spre exemplu, o prostituata trebuie sa plateasca un abonament zilnic de 6 euro pentru a se putea prostitua legal intr-o noapte, incepand de la 20:15 pana la ora 6:00. In total, in Germania sunt 200.000 de prostituate, iar doua treimi dintre ele provin din strainatate. Nemtii au inregistrate legal 3.500 de bordeluri in toata tara, dintre care 500 se afla in Berlin. Cifra anuala de afaceri a prostitutiei in Germania este de 14,5 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#prostitutie romance strainatate, #romance prostituate Germania, #legalizare prostitutie Germania , #romani Germania