Copiii romani, "orfani ai migratiei" in strainatate - Sa fie Skype solutia?

Luni, 12 Mai 2014, ora 22:15
4239 citiri
Copiii romani, "orfani ai migratiei" in strainatate - Sa fie Skype solutia?

In tara noastra traiesc aproximativ 350.000 de asa-numiti "orfani ai migratiei", mai exact copii abandonati de romancele care pleaca din tara pentru a munci in strainate, in special ca ingrijitoare, potrivit Unicef.

Jumatate din acesti copii au sub 10 ani si sunt victimele unei separari fortate de mama, la o varsta foarte frageda, realateaza west-info.eu.

Sentimente insuportabile de vina si abandon le cauzeaza celor mici depresii severe, care se sfarsesc de multe ori prin sinucideri. Mamele sufera, de asemenea, de asa-zisul "sindrom Italia", cu alte cuvinte o depresie cauzata de sentimentul ca nu sunt destul de prezente in viata copiilor lor.

Presa italiana: Mamele imigrante din Romania, acuzate pe nedrept ca isi abandoneaza copiii

In acest context, presedintele Asociatiei Romancelor din Italia, Silvia Dumitrache, a lansat un proiect numit "Mama te iubeste".

Initiativa promoveaza comunicarea dintre mama si copil prin faptul ca celor mici le este permis sa folosesca gratuit Internetul in bibliotecile din Romania, astfel incat sa poata vorbi pe Skype cu mamele lor.

La Repubblica: "Parintii mei au emigrat" - Depresia celor 300.000 de copii romani

Este o modalitate de a proteja dezvoltarea social-emotionala a acestor copii si de a face distanta mai suportabila. Mamele isi pot ajuta copiii chiar sa isi faca temele prin intermediul platformei Skype.

Asociatia cauta sprijin si in randul autoritatilor italiene, iar municipalitate din Milano a acceptat deja sa se alature schemei. In viitor, se doreste chiar crearea unei platforme destinata comunicarii intre copii si mamele plecate la munca in strainatate.

Citeste si:
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, este de părere că alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului într-o perioadă plină de provocări reflectă încrederea...
Sursa: Ziare.com