Gardian al unui penitenciar italian, dupa sinuciderea unui roman: Unul mai putin. Altii sa urmeze exemplul

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 18:51
5858 citiri
Gardian al unui penitenciar italian, dupa sinuciderea unui roman: Unul mai putin. Altii sa urmeze exemplul

Un agent al politiei penitenciare italiene a facut, pe un site de socializare, comentarii controversate despre un detinut roman care s-a sinucis, scriind "un roman mai putin" si exprimand speranta ca "altii vor urma exemplul", caz ce a starnit polemici in Italia.

Un detinut roman - Ioan Gabriel B. - s-a spanzurat si a decedat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un penitenciar situat la periferia orasului italian Milano, dupa ce fusese condamnat la detentie pe viata pentru crima, potrivit ziarului La Repubblica.

Sindicatul Politiei penitenciare italiene (SAPPE) a exprimat regret pentru decesul detinutului roman: "Noi suntem atenti la dificultatile tuturor detinutilor, indiferent de situatia sociala si de gravitatea infractiunii comise".

Insa o serie de comentarii controversate au aparut pe pagina de Facebook a Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare (ALSIPPE).

"Un roman mai putin. Mie imi pare rau pentru detinuti care se sinucid din astfel de cauze. Dar pentru asta, nu; ma intreb ce asteapta altii pentru a-i urma exemplul", scria un agent al politiei penitenciare ca reactie la difuzarea comunicatului despre moartea romanului.

"Cine ne mai fura? Unul mai putin care primeste mancare de la stat", continua gardianul. Raspunzand unui interlocutor care califica aceste comentarii ca fiind inadecvate, autorul mesajului initial preciza: "Lucrez intr-un penitenciar. Sunt doar detinuti extracomunitari. Pentru a avea meseria de gardian trebuie sa ai inima neagra".

Administratia Penitenciarelor din Italia (DAP) a declansat o ancheta interna privind comentariile postate pe contul de Facebook al Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare.

Un tanar roman s-a sinucis intr-o inchisoare din Italia

Detinutul roman, in varsta de 39 de ani, a fost gasit mort in celula in care era inchis, in Penitenciarul Opera, situat la periferia orasului Milano. Anchetatorii au stabilit ca detinutul roman s-a spanzurat.

"In pofida activitatilor constante de supraveghere efectuate de agentii politiei penitenciare, nu s-a putut evita gestul pe care detinutul l-a facut in celula. Medicii au intervenit rapid, dar nu l-au putut salva", a declarat Donato Capece, secretarul general al Sindicatului SAPPE.

Romanul fusese condamnat in prima instanta la detentie pe viata in anul 2013, pentru uciderea unui vecin, Guerrino Bisacco, in anul 2007, in provincia Padova. Curtea de Apel din Venetia a confirmat sentinta de condamnare pe viata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#roman sinucis inchisoare Italia, #gardian roman sinucis Italia , #romani Italia
Comentarii
Poza rgdadcv
rgdadcv
rank 2
S
Stan
rank 1
Hai sa fim cinstiti, daca ar fi fost inchis in Romania pentru omor..