Ziare.com

Ambasadorul Jinga: Britanicii comit mai multe infractiuni decat romanii din Regatul Unit (Video)

Joi, 28 Februarie 2013, ora 18:03

   

Ambasadorul Jinga: Britanicii comit mai multe infractiuni decat romanii din Regatul Unit (Video)
Ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, afirma, intr-un drept la replica catre Daily Express, ca statisticile Politiei Metropolitane indica o infractionalitate in randul locuitorilor britanici de 9,16%, fiind mai mare decat procentul de 7,9% aferent romanilor din Regatul Unit.

Daily Express mentionase in editia electronica de miercuri, in articolul "Cum infractorii romani ne terorizeaza strazile", ca imigrantii romani din Marea Britanie ocupa locul doi, dupa polonezi, in privinta arestarilor pentru comiterea de infractiuni in aceasta tara, potrivit unor date obtinute de la Politia Metropolitana in baza legii accesului la informatii de interes public.

Potrivit publicatiei, "date socante" arata ca Politia Metropolitana a efectuat in ultimii cinci ani 27.725 de arestari in randul imigrantilor romani pentru infractiuni care includ violuri si crime, in contextul in care, in prezent, in Marea Britanie traiesc 68.000 de imigranti romani. Dupa deschiderea frontierelor, prevazuta anul viitor, aceasta rata - de aproximativ unu din trei imigranti romani arestati pentru infractiuni - ar putea creste, apreciaza Daily Express.

Daily Express: "Date socante" arata ca 1 din 3 romani din Marea Britanie comite infractiuni

"Infractionalitatea trebuie abordata ca un fenomen, dar nu legata de etnie sau nationalitate", afirma Jinga in dreptul la replica publicat pe site-ul Ambasadei Romaniei la Londra.

El arata ca datele Politiei Metropolitane trebuie interpretate corect. "In primul rand, raportul Politiei Metropolitane vorbeste despre 'suspecti de infractiuni', care nu au fost neaparat si condamnati. Apoi trebuie facuta distinctie intre numarul de persoane arestate, cei condamnati si cei detinuti.

Potrivit statisticilor oficiale, un numar total de 5.485.164 infractiuni au fost comise in Anglia si Tara Galilor in 2012, iar instantele britanice au dat in acelasi an 9.450 de condamnari impotriva unor cetateni romani, care reprezinta 0,17% din numarul total de infractiuni comise. Insa, din cei 9.450, la sfarsitul lui 2012 numai 624 de cetateni romani erau detinuti in Marea Britanie, cifra incluzand si pe cei condamnati anul anterior", argumenteaza ambasadorul Jinga.

El arata si ca numarul de 9.450 de condamnari e aferent pentru 7,9% dintre membrii comunitatii romanesti din Marea Britanie daca e luata in considerare o "prezenta romaneasca de aproximativ 100.000-120.000 de persoane".

"Daca luam in seama ca in multe cazuri e vorba de persoane care au fost condamnate de mai multe ori pe durata aceluiasi an, aceste 9.450 de condamnari au fost pronuntate impotriva unui numar mult mai redus de infractori romani. Ca sa tinem cont de proportii, la 60 de milioane de locuitori din Regatul Unit sunt aproape 5,5 milioane de infractiuni, rata totala a infractionalitatii fiind de 9,16%, care este ceva mai mare decat cea din randul romanilor de de 7,9%", subliniaza Jinga.

De asemenea, el arata ca trebuie avut in vedere si ca infractorii romani din Marea Britanie au fost implicati mai ales in infractiuni cu gravitate redusa (64% din total fiind furturi), iar criminalitatea de risc inalt este foarte redusa in randul romanilor, fiind numai 10 romani arestati ca suspecti de crima in ultimii cinci ani.

"Cifrele interpretate incorect pot alimenta retorica anti-imigratie si teama de un nou val de straini din Europa. Deoarece restrictiile de munca pentru romani si bulgari vor fi ridicate la sfarsitul anului, ei au devenit tintele pentru aproape toate dezbaterile referitoare la imigratie. Acest context este un fel de 'furtuna perfecta', fiind indeplinite toate conditiile pentru a fi victime, dar este absolut nedrept si nemeritat pentru romanii si bulgarii care locuiesc deja in Marea Britanie si isi aduc contributia onesta si, as spune, importanta la bunastarea tarii gazda", mentioneaza ambasadorul Romaniei.

El mai arata si ca datorita "cooperarii excelente" dintre Politia Metropolitana si autoritatile romane, concretizata prin vizita in Romania a comisarului Bernard Hogan-Howe si prezenta a 10 politisti romani timp de trei luni in Mare Britanie, "a fost descurajata substantial infractionalitatea romaneasca din Londra si Regatul Unit".

Ponta, pentru Times: Britanicii "nu au de ce sa se teama", romanii sunt ocupati in tara (Video)

Potrivit articolului din Daily Express, datele statistice mentionate "submineaza asigurarile oferite de oficiali romani, potrivit carora Marea Britanie nu are de ce sa se teama in urma unei diminuari a controalelor la frontiera".

Datele Politiei Metropolitane arata ca 27.725 de suspecti romani au fost arestati in legatura cu 142 de violuri, zece crime, 666 de infractiuni de natura sexuala, 303 jafuri, 1.370 de spargeri si 2.902 de infractiuni savarsite cu violenta.

Potrivit publicatiei, imigrantii romani sunt responsabili totodata de 92% din fraudele comise la bancomate in Marea Britanie.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3469 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mi

- se pare normal ! doar sunt la ei acasa !

 

... altu care descoperi apa calda!

... pai domnule si in Ro numarul infractiunilor comise de romani este mai mare decat nr. celor comise de cetateni straini... si/sau doriti sa ne trasmite-ti alceva?!...

 

Fatza lui, piele groasa ca "tovalul"

Jinga trebuia sa multzumeasca intr-un fel pentru titlul de cel mai bun ambasador in Anglia pe care i l-au conferit englezii in 2012. Si-a luat-o in cap miticul si le da acum lectzii de cinste si statistica englezilor. Nicolae Titulescu nu si-ar fi permis asemenea iesiri de tip comunisto-balcanic !

Vorbesti prostii

Omul e singurul dintre toti ambasadorii care se zbate pentru ai lui. Ai vrea sa taca ca brotacii aia din Italia? Ce are Titulescu cu Jinga? Am impresia ca nu stii nimic despre Titulescu. Vorbesti fara tine.

Toata traznaia incepe de la numarul romanilor ...

... din Regatul Unit. Daca sunt 68.000 cum zice Politia Metropolitana sau 100.120.000 cum zice Jinga. In rest, totul e vorbaraie.

- e f. important daca "diluez" proportia infractiunilor la un numar MAI mare de imigranti... nu dom'/tov Jinga?

Nu esti atent

E vorba de proportie. Fa calculul si vei vedea ce simplu e(asta daca stii matematica)

 

 

numai ca solu' ruman de pe Tamisa a uitat un mic amanunt:....

...albionezii sunt la ei acasa si fac ce vor, iar rumanasii lu' jinga dau cu jula'n casilii lor.
si, ca sa vedem si reciporca, de ce nu le zice britzilor nea' jinga de ienglieza vorbitor care-i prportia dintre britzii aflati in mioritzia si localnicii mioritici atunci cand se face sokoteala cati din fiecare se arata la vorbitor?

 

Bravos domnule Jinga...

...Felicitari...Oleee...

 

amestecatul perelor cu merele si patrupedelor cu bipedele.....

...este o chestie tipic mioritica inca de pe vremilii cand Ghitza Pristanda numara fanioanilii. asa s-a ajuns si la solu' mioritzean jinga aciuiat acreditat pe langa curtea majestatii sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britani si Irlandei de nord.
sarmanu' sol mioritzean incurca urat de tot borcanilii si amesteca voit (sau din totala ignoranta) datele infractionale date de politia metropolitana a zonei metropolitane London si le considera a fi alea pentru intreaga Mare Britanie si Irlanda de nord. asa ca dupa rateul jingos cu sienenu' mai apare inca unu' cu Scotland Yard'u. sunt curios cum o sa-l scoata basma curata pe jingos tonta che gargara prim plagiator dottoros si sefu' direct ierarhic supirior alu' jinga - corlatzeanu m.i.n.c.i.n.o.s. dezmintit de ambasadaoru' olandez furios din bukale deoarece titus ot medgidia a m.i.n.t.i.t. despre rezultatul vizitei in nederlandia privitoare la intratu' in Schengen a fecioarei mandre, minunate si incantatoare Romania.

 

solu' toashu' jinga .....

...este praktika ingoismul si nu stie ce-i aia. chestia este ca britanicii stiu si le murdareste palaria ceea ce nu le place sa se plimbe si sa se vada unde jinga a incercat sa se ...jingoiasca cu tupeu de politician de orijine mioritzeaska.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor