Ambasadorul Marii Britanii: Romanii muncesc bine si platesc taxele

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 15:31
2390 citiri
Ambasadorul Marii Britanii: Romanii muncesc bine si platesc taxele
Foto: Impactnews

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris, sustine ca prezenta muncitorilor romani in tara sa este o experienta "pozitiva", pentru ca acestia "muncesc bine si platesc taxele", dar nu poate spune care vor fi consecintele ridicarii restrictiilor pe piata britanica a muncii dupa 1 ianuarie.

Intrebat, marti, de jurnalisti, la Cluj-Napoca, in ce masura sunt indreptatite temerile potrivit carora dupa 1 ianuarie 2014 se va inregistra un val de imigranti din Romania si Bulgaria in Marea Britanie, ambasadorul Martin Harris a spus ca Guvernul britanic a comandat un studiu despre acest subiect si sunt "multe elemente necunoscute".

Vrei sa te angajezi in Marea Britanie, Norvegia sau Cehia? Vezi ce oferte sunt

"Vom ridica restrictiile la sfarsitul acestui an si cred ca este foarte dificil de spus exact care ar fi consecintele si numarul de romani sau bulgari care vor intra in Marea Britanie. Guvernul Marii Britanii a comandat un studiu despre acest subiect si sunt multe elemente necunoscute. (...)

Pot sa spun ce a spus prim-ministrul David Cameron, ca avem o experienta cu muncitori romani si bulgari in Marea Britanie, este o experienta pozitiva, romanii muncesc bine, platesc taxele si sunt foarte apreciati de angajatorii lor. Pe de-o parte, este o experienta buna, pe de alta parte, este o discutie in Marea Britanie care are o experienta recenta cu migratia masiva din Europa de Est si eu cred ca este important ca putem sa prevenim abuzurile privind dreptul la libera circulatie", a spus Harris.

Ambasadorul Jinga: Rapoartele privind infractiunile romanilor in UK le ruineaza vietile

Potrivit acestuia, Marea Britanie nu este singura tara care va ridica restrictiile pe piata muncii dupa 1 ianuarie 2014, iar romanii si bulgarii vor avea acces in toate statele membre ale UE.

"Eu nu stiu exact care va fi alegerea lor, daca sa ramana in Romania sau sa isi gaseasca un loc de munca in Polonia sau Germania. (...) Vom continua discutiile, pentru ca este necesar, piata unica este in beneficiul tuturor", a subliniat ambasadorul britanic.

The Telegraph: A inceput valul imigrantilor romani si bulgari in Marea Britanie

Ambasadorul britanic a participat, marti, in Aula Magna a Universitatii "Babes-Bolyai", la conferinta "Globalizarea si noile economii", la care au mai fost prezenti, printre altii, fosti diplomati britanici, dar si membri ai conducerii universitatii clujene.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Comentarii
Poza guvernarea ineptocrata
guvernarea ineptocrata
rank 5
Proștii muncesc, tot ei și plătesc, iar balaurii lui Iliescu-KGB se