Ziare.com

Britanicii, tot nemultumiti: Numarul imigrantilor care cauta legal de munca a crescut cu 576%

de Anca Serghescu
Duminica, 08 Martie 2015, ora 11:57

   

Britanicii, tot nemultumiti: Numarul imigrantilor care cauta legal de munca a crescut cu 576%
Statisticile oficiale din Marea Britanie arata ca 187.370 de romani si bulgari au reusit sa obtina cate un Numar National de Asigurare in anul 2014, dupa ce legile privind imigratia au fost relaxate la inceputul anului trecut.

In 2013, doar 27.700 de romani si bulgari incercasera sa intre in legalitate din acest punct de vedere.

Conform datelor citate de The Telegraph, a crescut cu 576% numarul imigrantilor care s-au inregistrat pentru a-si gasi un loc de munca, oameni proveniti din cele mai sarace tari ale Europei, Romania si Bulgaria.

Imigrantii in regat, inclusiv cei din Romania, trebuie sa aplice pentru alocarea Numarului National de Asigurare, numar unic de identificare care centralizeaza contributiile sociale platite in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, emis de serviciile publice de ocupare din Marea Britanie.

Juncker apara romanii din Marea Britanie in fata lui Cameron: Acesti oameni muncesc! (Video)

In prezent, romanii si bulgarii reprezinta un sfert dintre totalul strainilor care au primit un astfel de numar de identificare. Autoritatile britanice cred ca multi dintre aplicanti au stat "in umbra" luni sau chiar ani, muncind ilegal si fiind platiti "la negru" in joburi din curatenie sau constructii, fara a plati taxe.

Aceste cifre date publicitatii arata ca, de acum inainte, britanicilor le va fi si mai greu sa-si gaseasca un loc de munca, mentioneaza sursa. De la 1 ianuarie 2014, romanii si bulgarii au aceleasi drepturi pe piata muncii precum britanicii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3952 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FLAGELUL SARACIEI

atita timp cit lira sterlina le face cu ochiul emigrantilor din tarile sarace si subdezvoltate , cu siguranta strazile se vor umple din ce in ce mai mult cu cei care vor sa traiasca bine, degeaba nu plecau ei

 

tu aplici un scuipat pe obrazul limbii romane, Ancuta, su...........

de fiecare data cand in loc de a depune o cerere aplici nu's ce *racu!
Imigrantii in regat, inclusiv cei din Romania, trebuie sa aplice pentru alocarea Numarului National de Asigurare.

 

care e problema cu emigrantii romani si bulgari

ue insemna ca marfa nu mai este oprita la vama. tot capitalismul spune ca forta de munca e marfa. le place cand e in beneficiul lor.

 

576%

"Aceste cifre date publicitatii arata ca, de acum inainte, britanicilor le va fi si mai greu sa-si gaseasca un loc de munca, mentioneaza sursa. De la 1 ianuarie 2014, romanii si bulgarii au aceleasi drepturi pe piata muncii precum britanicii."

Perfect de acord D-na Ilie,in capitalismul asta "perfect" din Marea Britanie,cu industria distrusa,refulata de cumparatori straini,cu predominanta asta de economie de prestari de servicii,adica valori virtuale prin banca,actiuni samd,presiunea asupa britanicului de rind devine din ce in ce mai mare,guvernul urmind idealurile darwiniste
"survelaince of the fittest",cale cu 2 taisuri numai dureaza mult,cred eu,vom vedea si progromuri britanice.Binenteles victimile fiind toate popoarele aciuate acolo.Chiar si "the travellers people" au statut social mai ridicat decit emingrantii nostri.Fetele noastre ca sa supravietuiasca isi vind constiinta,sufletul si trupul devenind "marfa vie".
Cifra asta aberanta de 576% e de fapt garantia la care a fost obligata Marea Britanie de UE,ca sa-i plataesca pe toti mucitorii care munceau la negru inainte.

 

@ albakazapada Nu este vorba de flagelul saraciei, este

problema globalizarii. Bogatii vestului devin si mai bogati, pentru ca le vine forta de munca foarte ieftina, oameni care fac mari sacrificii ca sa munceasca la ei pe nimic. Cu ce rezultate? Clasa de mijloc din vest saraceste si este obligata sa accepte aceeasi munca la un salariu mai mic. Avantaj? Bogatii.

P.S. Chiar si acesti muncitori ieftini, dupa 6-10 luni se trezesc ca nu pot sa traiasca asa, cu acest salariu, iar cand cer mai mult.... nu primesc, pentru ca mai sunt cateva mii care vor sa munceasca.... la un salariu de mizerie.
Intr-o companie, cele mai mari cheltuieli sunt salariile, asa ca bogatii vestului, s-au gandit la exploatarea acestei "globalizari"... la "libertatea" esteuropenilor sa munceasca pe nimic....

 

"prieteniile"si cardasiile in jaf se platesc !!!

care este ponderea emigrantilor non comunitari??? cati din ei sunt veniti ca refugiati dupa destabilizarea zonei golfului(Irak,Libia,Siria)??? cine a destabilizat zona respectiva???? deci: Platiti snobi "ciiviliztori "!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor