Cartea unui roman din Marea Britanie, "un fenomen" - editurile se bat pe ea

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 16:13
12168 citiri
Cartea unui roman din Marea Britanie, "un fenomen" - editurile se bat pe ea
Foto: Facebook/Eugen Chirovici

Eugen Chirovici s-a mutat in Marea Britanie in urma cu trei ani, fiul sau studiind la o universitate britanica, iar sotia primind un job bun in regat.

Prima sa incercare de a scrie un roman in limba engleza s-a soldat cu un succes rasunator, editurile "batandu-se" pentru a o publica. Asta, desi este primul roman al lui Chirovici scris in intregime in limba engleza.

Chirovici, care in perioada 2002-2003 a fost consilier de stat pentru probleme economice al premierului Adrian Nastase, intre anii 2003-2007 a indeplinit functia de presedinte cu rang de secretar de stat al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din cadrul Guvernului Romaniei, iar din 2008 a fost consilier al Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (conform Wikipedia), si-a incercat norocul la sase edituri americane, care i-au respins manuscrisul, fara a-si argumenta refuzul.

Altfel au stat insa lucrurile in restul lumii cu "The Book of Mirrors", relateaza The Guardian.

Cartea romanului va fi publicata in 23 de tari. State ca Islanda, care de obicei asteapta ca un autor aflat la primul roman in engleza (care nu e limba sa nativa) sa fie "aprobat" in Marea Britanie si SUA, au cumparat si ele dreptul de a publica romanul. Acesta va aparea in 2017, insa de pe acum este numit "un fenomen", dupa cum relateaza publicatia britanica.

Chirovici, in varsta de 51 de ani, a scris constant cat a locuit in Romania, insa "piata era prea mica pentru a-i permite sa traiasca de pe urma cartilor sale, asa ca a lucrat ca jurnalist", mai scrie cotidianul.

Acum, se asteapta ca autorul sa se aleaga cu o suma formata din sapte cifre de pe urma contractelor semnate.

Insusi autorul, care semneaza EO Chirovici, admite ca e complesit de ceea ce i se intampla: "Nu sunt sigur ca realizez ce se intampla. E coplesitor si neasteptat".

America seduce, nimeni nu vrea sa fie chinez! - Eugen Chirovici

Cartea lui Chirovici are in centru o crima neelucidata, despre care reprezentantul unei edituri britanice spune: "Este un roman incredibil, atat de sofisticat. Nu o sa-ti dai seama in veci ca a fost scrisa de cineva a carui limba nativa nu e engleza".

Vorbind despre autorii care l-au inspirat, scriitorul afirma ca acestia sunt "clasici", cum ar fi Ernest Hemingway, John Steinbeck si William Golding.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Eugen Chirovici roman Marea Britanie, #Eugen Chirovici The Book of Mirrors, #The Book of Mirrors , #romani Marea Britanie