Ce posturi ii asteapta pe romani in Marea Britanie si care sunt salariile

Duminica, 05 Ianuarie 2014, ora 13:24
10307 citiri
Ce posturi ii asteapta pe romani in Marea Britanie si care sunt salariile
Foto: Express and Star

Dansatoare, infirmiere si asistente personale, sunt printre cele mai frecvent intalnite slujbe oferite romanilor in Marea Britanie.

Publicatia britanica Express and Star a analizat ofertele de joburi postate pe site-ul de profil Tjobs.ro, unde mai bine de 8.000 de locuri de munca sunt destinate imigrantilor. De exemplu, un club din Birmingham este dispus sa plateasca 6.000 de lire pe luna pentru o femeie care ar face striptease.

Ambasadorul roman in Marea Britanie: Invazia romanilor, personajul inexistent din piesa "Asteptandu-l pe Godot"

Asistentii personali, pusi sa aiba grija de persoane in varsta sau de copii, primesc considerabil mai putini bani decat daca ar face striptease. Este vorba despre o plata lunara de 500 de lire. In completare, se ofera masa si cazare gratis.

De asemenea, tot pe acelasi site de joburi sunt oferte de slujbe in spital, ca infirmiera. Persoanele fara experienta pot primi cate 11 lire pe ora, iar cele cu experienta pot lua pana la 14 lire. In sectorul medical privat, o asistenta poate primi chiar si 16-18 lire pe ora.

Salariul creste considerabil pentru femeile "placute la aspect". Cluburile ofera mii de lire pentru dansatoare.

Inainte de ridicarea restrictiilor, mai multi politicieni britanici s-au aratat indignati de faptul ca, in timp ce imigrantii romani isi gasesc de lucru, tinerii britanici raman pe margine. Alte persoane publice din Marea Britanie, precum primarul Londrei, de exemplu, au declarat ca tinerii englezi nu sunt dispusi sa faca munca pe care un imigrant o accepta si ca doar din propria vina nu se pot angaja.

"Cei mai multi dintre romani nu vor sa se stabileasca in Marea Britanie. Ei aleg sa plece din motive financiare si, potrivit statisticilor noastre, mai mult de 80% dintre ei planuiesc sa muneasca doar cativa ani in strainatate pentru ca mai apoi sa se intoarca in tara si sa isi cumpere o casa sau sa inceapa o mica afacere", a declarat Raluca Stefanescu, purtator de cuvant Tjobs.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#imigranti romani slujbe Marea Britanie, #joburi romani Marea Britanie Tjobs, #locuri de munca imigranti romani , #romani Marea Britanie