Traficul din Londra dat peste cap de un incident neobișnuit. Tower Bridge a rămas blocat cu cele două brațe ridicate timp de 12 ore

Marti, 10 August 2021, ora 09:24
2741 citiri
Traficul din Londra dat peste cap de un incident neobișnuit. Tower Bridge a rămas blocat cu cele două brațe ridicate timp de 12 ore
Cele două părţi ale podului au rămas ridicate până luni după-amiază FOTO Pixabay

Tower Bridge din Londra a rămas blocat cu cele două braţe ridicate, timp de 12 ore, din cauza unui "incident tehnic", perturbând mult traficul în capitala britanică. Defecţiunea a fost remediată, marţi dimineaţă, anunţă BBC.

Cele două părţi ale podului au rămas ridicate până luni după-amiază, după ce au fost deschise pentru a lăsa să treacă impozantul velier Sailing Vessel Tenacious, potrivit calendarului podului.

Este a doua oară într-un an când lucrarea construită la sfârşitul secolul al XIX-lea şi devenită simbol al Londrei a rămas imobilizată, după o pană de mai mult de o oră în august 2020.

"Tower Bridge este închis circulaţiei şi pietonilor din cauza unui incident tehnic. Evitaţi zona, vă rugăm", a scris luni, pe Twitter, poliţia londoneză.

Podul leagă cartierul financiar Square Mile de Southwark, de cealaltă parte a Tamisei şi închiderea sa a provocat luni ambuteiaje pe cele două maluri.

Construit în opt ani, între 1886 şi 1894, podul era considerat în acea epocă "cel mai lung şi mai sofisticat pod mobil", potrivit site-ului său.

Cele două braţe ale podului se ridică şi coboară de 800 de ori pe an datorită a patru roţi dinţate mari, activate iniţial de aburi înainte de instalarea unui sistem hidraulic în anii 1970.

#Londra, #pod, #blocaj, #trafic, #Marea Britanie , #romani Marea Britanie