Colegiile britanice, luate cu asalt de studenti romani

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 10:12
2881 citiri
Colegiile britanice, luate cu asalt de studenti romani
Foto: Daily Mail

Colegiile britanice se confrunta cu un adevarat aflux de aplicatii din partea tinerilor din Romania si Bulgaria, unul din cinci aplicanti provenind din una dintre cele doua tari.

Peste 5.000 de studenti din cele doua tari s-au inscris la cursuri vocationale in Marea Britanie, anul trecut, multi dintre ei primind imprumuturi sau burse de la stat in valoare de pana la 10.000 lire sterline, scrie exampusnews.

Presa britanica a scris, citand surse guvernamentale, ca oficialii britanici au ajuns la concluzia ca exista "scapari" in procesul de verificare al aplicantilor din Uniunea Europeana, acestora cerandu-li-se noi documente care sa arate ca sunt eligibili.

Unul dintre colegiile britanice a suspendat chiar procedura de analiza a aplicatiilor, pana la lamurirea situatiei. Potrivit sursei citate, in ultimul an, numarul studentilor din Uniunea Europeana care invata in Marea Britanie a crescut, de la 13.000 la 30.000.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a precizat, miercuri seara, la TVR, ca Londra verifica costurile de intretinere ale studentilor din intreaga Europa, nu numai a celor veniti din Romania si Bulgaria.

In plus, seful diplomatiei romane a precizat ca ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, i-a trimis o scrisoare ministrului britanic pentru Universitati si Stiinta, David Willetts, pentru a cere "clarificari suplimentare" pe aceasta tema.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#studenti romani Marea Britanie burse, #studenti straini Marea Britanie , #romani Marea Britanie