Ziare.com

Comisia Europeana, in razboiul impotriva imigrantilor: Romanii vor ajuta economia Angliei

de Arina Ciocildau
Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 16:36

   

Comisia Europeana, in razboiul impotriva imigrantilor: Romanii vor ajuta economia Angliei
Comisia Europeana sustine ca ridicarea restrictiilor de pe piata muncii din Marea Britanie va ajuta economia tarii. Anuntul vine in contextul in care politicienii englezi si presa fac presiuni asupra premierului David Cameron sa sfideze UE si sa mentina restrictiile pentru romani si bulgari.

Reprezentantii Comisiei Europene au prezentat, luni, un raport care arata ca, de fapt, cuantumul taxelor pe care le platesc imigrantii UE din Anglia este mult mai mare decat totalul sumei cheltuite de stat cu acesti straini, scrie The Telegraph.

In acest raport se subliniaza si faptul ca, desi imigratia in masa poate crea probleme sociale, in cazul Marii Britanii, impactul va fi unul pozitiv. Premierul David Cameron se afla intr-o pozitie foarte delicata la acest moment. In timp ce raportul comisiei este unul pozitiv, opinia publica din Marea Britanie, politicienii, presa si sondajele arata o respingere puternica fata de ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru romani si bulgari. Premierul este presat din ce in ce mai puternic sa "sfideze" regulile Uniunii Europene si sa blocheze in continuare intrarea imigrantilor romani pe piata muncii.

Corlatean ii cere premierului britanic sa opreasca atitudinile rasiste la adresa romanilor

Potrivit mai multor sondaje, aproximativ jumatate dintre britanici nu vor sa aiba de-a face cu romanii si bulgarii. Aceste cifre sunt extrem de relevante pentru politicienii britanici care incearca sa isi atraga electorat.

Potrivit raportului, imigrantii ar trebui vazuti mai degraba ca un beneficiu adus economiei si nu ca o povara. Imigrantii sunt de obicei tineri, activi si contribuie prin taxe la resursele statului. "In medie, cetatenii UE care migreaza in functie de locul de munca ajuta, de fapt, economia tarii gazda pe care o fac sa functioneze mai bine. Deseori, prefara slujbe pentru care nu exista forta de munca in statul respectiv", se arata in raportul CE.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 424 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor