Cruciada Daily Express: Cum incearca englezii sa ne convinga sa stam acasa

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 09:03
3002 citiri
Cruciada Daily Express: Cum incearca englezii sa ne convinga sa stam acasa

Publicatia britanica cea mai vehementa in atitudinea sa impotriva imigrantilor romani si bulgari a inceput sa publice articole in care explica de ce nu e bine sa ne parasim tara.

Intr-un material intitulat "Bulgarii care pleaca fac ca economia tarii lor sa sufere", jurnalistii britanici de la Daily Express incearca, in pragul momentului cand restrictiile de pe piata muncii vor fi ridicate, sa arate ca economiile celor doua state au de suferit atunci cand tinerii pleaca sa munceasca peste granite.

Acest articol apare in contextul in care Daily Express a pornit o petitie online prin care ii solciita premierului David Cameron "sa sfideze" Uniunea Europeana si sa mentina restrictiile de pe piata muncii pentru imigrantii romani si bulgari si in 2014.

Daily Express, cruciada impotriva romanilor. Cum exagereaza presa britanica

"In timp ce oficialii de la Bruxelles se arata mai optimisti in ceea ce priveste previziunile pentru UE, se pare ca Bulgaria se indreapta in directia opusa. Predictia de crestere economica pentru aceasta tara a ajuns de la 1,4%, procent inaintat anul trecut, la 0,5%. Comisia Europeana subliniaza ca Bulgaria se afla intr-un impas avand in vedere numarul mare de oameni care emigreaza si care afecteaza astfel puterea de cumparare a populatiei si implicit economia nationala. Oficialii de la Bruxelles sunt la fel de ingrijorati si in privinta Romaniei care este un stat si mai mare decat Bulgaria, cu 21,9 milioane de locuitori", se arata in articolul postat pe Internet de Daily Express.

Jurnalistii britanici inainteaza informatia conform careia somajul in randul tinerilor din Romania ar fi ajuns la 23%, aratand ca efectele reformelor de pe piata muncii se petrec foarte lent.

"Cele doua economii (Romania si Bulgaria - n.red.) sunt marcate de coruptie si un procent mic de colectare a taxelor fapt care duce la deficit in cazul unor sectoare publice importante. Romania are prospecte mai mari de crestere, potrivit Comisiei Europene, avand in vedere ca previziunea pentru cresterea Produsului Intern Brut este de 2,2% anul acesta, de 2,1% in 2014 si de 2,4% in 2015. De cealalta parte, Bulgaria merge ceva mai incet, atingand o crestere a PIB de 1,5% anul viitor si de 1,8% in 2015. Recuperarea Bulgariei se face incet in comparatie cu alte economii emergente, avand in vedere declinul populatiei (prin imbatranitre si emigrare) care erodeaza potentialul de crestere a puterii de consum", mai arata jurnalistii Daily Express.

Cruciada Daily Express Romanii isi sfatuiesc conationalii sa nu mai vina in Marea Britanie: Si asa e greu

Potrivit unui purtator de cuvant al partidului eurosceptic UKIP, migratia romanilor si bulgarilor catre tarile UE reprezinta un dezavantaj pentru toata lumea.

"Este tragedia Bulgariei ca orice posibilitate de revigorare sa fie tinuta in frau de faptul ca este membru al UE. Prin posibilitatea emigrarii in Marea Britanie si oriunde in spatiul UE se submineaza unul dintre principiile Uniunii. Este o situatie defavorabila pentru toata lumea, atat pentru tinerii britanici care cauta locuri de munca, cat si pentru economia Bulgariei", a declarat purtatorul de cuvant al UKIP.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...