Cruciada Daily Express: Ne-am saturat de imigranti, nu mai putem suporta

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 21:04
2658 citiri
Cruciada Daily Express: Ne-am saturat de imigranti, nu mai putem suporta

Britanicii de la Daily Express continua actiunile impotriva imigrantilor romani si bulgari, sustinand ca s-au saturat si ca nu mai pot suporta.

Pornind de la aceasta idee, britanicii au demarat asa-numita cruciada pentru a convinge Guvernul sa pastreze controalele impuse imigrantilor din Romania si Bulgaria, scrie editorialistul politic al Daily Express, Patrick O'Flynn.

Acesta mentioneaza insa ca termenul "a convinge" este un eufemism, de fapt dorindu-se folosirea puterii opiniei publice pentru a fota elita politica sa capituleze in fata vointei britanicilor. Peste 80.000 de britanici au semnat, pana acum, petitia demarata de cotidianul britanic.

"Dar inca mai avem nevoie ca multi dintre voi sa semneze. Avem doar 53 de zile sa aratam politicienilor cati dintre noi iau atitudine fata de acest subiect. Odata ce atingem 100.000 de semnaturi, putem sa facem presiuni pentru o dezbatere urgenta in Parlament si demaram procedurile de trimitere a petitiei in Downing Street (resedinta prim-ministrului britanic - n.red.) ", noteaza O'Flynn.

Cruciada Daily Express: Sa permitem un nou potop de imigranti este o nebunie economica

"Nebunia referitoare la iminentul aflux de romani si bulgari este aceea ca ministrii stiu ca este foarte putin probabil sa se imbunatateasca fie PIB-ul pe cap de locuitor al Marii Britanii, fie finantele tarii. De fapt, va fi chiar invers", mai afirma editorialistul britanic.

El subliniaza ca cei care vor veni sa lucreze in Regatul Unit vor ocupa locurile de munca necalificate si cu salarii minime. Aceasta inseamna cei cu salariu minim vor plati o taxa foarte mica pe venit, insa imigrantii europeni vor putea beneficia de toate beneficiile serviciilor publice si ale ajutoarelor sociale.

In plus, daca multi dintre ei vor veni cu familiile, costurile pe care le vor genera statului vor depasi orice contributie pe care o aduc economiei, se mai arata in articol.

Cruciada Daily Express: Boom al populatiei pus in carca imigrantilor

In Marea Britanie exista problema cu locurile de munca. Aproape un milion de oameni sunt someri si aproape 2,5 milioane nu au un loc de munca.

"Romania si Bulgaria au mari grupuri de asa-numiti oameni 'exclusi sociali', in principal din partea comunitatilor rrome. Acesti oameni, daca vor veni numar mare, vor fi si mai putin avantajosi pentru finantele tarii, cel mai probabil avand o participare scazuta la piata muncii si extrem de ridicata in ce priveste depedenta de ajutoarele sociale", continua O'Flynn.

Lider rrom din Marea Britanie: Imigrantii romani si bulgari vor fi obligati sa cerseasca pe strazi

"Nu putem face nimic? Nu acest gen de discurs a facut Marea Britanie mareata. Intr-o democratie exista totdeauna ceva ce poate fi facut pentru a promova vointa oamenilor. Ne-am saturat. Si vom trage acesti politicieni la raspundere. Va rugam, faceti un pic de efort sa ne ajutati prin semnarea petitiei", incheie editorialistul britanic.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...