Cruciada Daily Express: Sa permitem un nou potop de imigranti este o nebunie economica

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 20:05
2757 citiri
Cruciada Daily Express: Sa permitem un nou potop de imigranti este o nebunie economica

Liderul partidului britanic UKIP, Nigel Farage, considera ca a permite noului val de imigranti din Romania si Bulgaria sa intre in Marea Britanite reprezinta o "nebunie economica".

Cotidianul britanic Daily Express continua cruciada impotriva imigrantilor romani si bulgari, notand ca, in mai putin de doua luni, toti locuitorii din Romania si din Bulgaria care vor dori sa ajunga in Marea Britanie pot sa o faca.

"Multi oameni de aici vorbesc despre acest lucru, dar, spre deosebire de multi dintre ei, eu am vizitat orase cu cocioabe in ambele tari si stiu cum sunt.

In luna decembrie 2006 am vizitat Romania cu Daily Express la invitatia Guvernului roman, tara fiind pe punctul de a se alatura Uniunii Europene. Am stat in noroiul unei piete de pe strada si am vorbit cu localnicii. Era clar ca multi vroiau sa vina in Marea Britanie. Multi au facut-o deja", scrie Nigel Farage, pentru sursa citata.

Cruciada Daily Express: "Trebuie sa va supuneti legilor UE", latra un europarlamentar roman

Acesta povesteste si experienta vizitei din Bulgaria, unde a vizitat un "ghetou al rromilor" de langa Sofia, fiind insa primit cu o "incredibila caldura", desi s-a catalogat drept "capcaunul din Marea Britanie care se opune dreptului de mutare in Regatul Unit" al acestora.

"Le-am spus parerea mea: multi vor veni in Marea Britanie. Ei au ras, dar in linii mari au fost de acord. Toti cei care au vizitat aceste locuri vor intelege de ce atat de multi oameni vor sa vina in Regatul Unit. Vor intelege saracia covarsitoare si discriminarea de baza cu care se confrunta oamenii de la marginea societatii balcanice, vor intelege cum sistemul de ajutoare sociale usor de obtinut in Marea Britanie ar fi o optiune rezonabila", continua Nigel Farage.

Liderul UKIP aminteste ca pozitia partidului sau privitor la ridicarea restrictiilor pentru romani si bulgari a fost intotdeauna clara: "Stim ca exista agentii de recrutare in ambele tari care publica anunturi despre locuri de munca, iar altele dau sfaturi despre cum sa acceseze ajutoarele sociale ale Regatului Unit".

Cum sunt incurajati britanicii sa semneze petitia impotriva romanilor: Dupa ei vor veni si albanezii!

Farage a vorbit si despre rromii din Europa de Est, afirmand ca acestia deja s-au mutat in Marea Britanie din tari precum Slovacia si Ungaria - instalandu-si familiile si retele sociale in aceasta tara - iar problema s-a amplificat.

Legatura dintre imigrantii muncitori si salariile britanicilor

Politicianul britanic explica si faptul ca, daca va exista o supraoferta de munca necalificata, salariile vor scadea.

"Slujbele vor fi si mai greu de gasit, iar angajatorii vor avea toate motivele sa reduca salariile", a precizat liderul UKIP, adaugand ca astfel salariile sunt mentinute la nivel scazut si profiturile la nivel inalt.

"Acesta nu este un argument moral, ci unul brutal, economic simplu", spune Farage.

Categoriile de imigranti care vor sosi in Marea Britanie

Acesta considera ca, pe langa cei bine intentionati care vor veni in Marea Britanie sa caute un loc de munca, vor veni alte doua grupuri: cei care sunt deja instruiti sa acceseze sistemul de ajutoare sociale si cei care vor sa exploateze granitele nou deschise in scopuri criminale.

"Este trist, dar adevarat ca tari precum Romania si Bulgaria nu si-au revenit dupa decenii de conducere comunista. Cei discriminati in tarile lor au deseori acces limitat la un loc de munca legal, pentru a-si putea castiga traiul cinstit si s-au orientat catre infractiuni, pentru a putea supravietui", mai afirma liderul UKIP.

Campania impotriva romanilor in Marea Britanie: Ce se urmareste si ce trebuie sa stie cei care vor in Regat

Totodata, el aminteste ca, in Londra, peste 27.000 de romani au fost arestati, in ultimii cinci ani, in conditiile in care 87.000 de romani traiesc in capitala britanica.

"Din cauza apartanentei noastre la Uniunea Europena, nici nu putem sa ii deportam pe cei care sunt condamnati. Putem sa ii trimitem acasa, putem chiar sa platim oamenii sa se intoarca, insa sub regulile UE tot ce trebuie sa faca acestia este sa se urce in urmatorul avion, tren sau masina, daca vor sa se intoarca. Asa cum am vazut, este exact ceea ce ei fac. Si cine ii poate invinovati?", incheie Nigel Farage.

Cruciada impotriva romanilor, in Daily Express: Petitie online adresata Guvernului

Daily Express desfasoara o cruciada impotriva imgirantilor romani si bulgari, cerand premierului David Cameron sa puna interesele nationale pe primul loc.

Citeste si:
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut joi seară, 20 ianuarie, precizări în legătură cu perchezițiile care au avut loc la sediul instituției. Edilul a declarat că le-a dat...
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Părerile din PNL privind activitatea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, sunt împărțite. După ce prim-vicepreședintele partidului Rareș Bogdan a declarat public că acesta ar trebui...