Cui trebuie sa-i dai mita pentru a ajunge sa muncesti in Marea Britanie

Duminica, 05 Ianuarie 2014, ora 11:10
7197 citiri
Cui trebuie sa-i dai mita pentru a ajunge sa muncesti in Marea Britanie
Foto: Daily Mail

Acum ca restrictiile de pe piata muncii din Marea Britanie au fost ridicate, iar isteria in privinta imigrantilor romani a ajuns la apogeu, apar din ce in ce mai multi care vor sa profite de dorinta romanilor de a munci in strainatate.

Potrivit unui amplu material publicat de Daily Mail, cei mai multi romani calatoresc in Marea Britanie cu autocarul, fapt care ii face vulnerabili la tot soiul de abuzuri. In afara de conditiile nu tocmai placute in care trebuie sa calatoreasca, vamesii unguri profita de situatie si cer mita.

The Economist: Romania nu se descurca rau. De ce sa pleci cand tara isi revine?

"Mereu se intampla asa. Ei vad ca suntem romani si atunci li se aprinde beculetul ca ne pot jefui. Daca nu platim, se apuca sa controleze fiecare punga, fiecare valiza, fiecare document. Confisca bunuri. Da, este vorba despre coruptie, dar platim pentru ca nu avem ce face", a declarat un sofer pentru Daily Mail, care a explicat ca "taxa" pentru a trece granita fara alte probleme este de 300 de euro.

Potrivit articolului din presa britanica, daca nu se plateste aceasta taxa, atunci autocarul risca sa mai fie retinut cel putin inca 12 ore in vama. De aceea, nimeni nu comenteaza cand "palaria de cheta" merge din fata in spate pentru a se strange banii de mita la vama.

"Acest lucru se intampla doar pentru ca suntem romani. E simplu. Este vorba despre tigani. Vii din Romania, esti instantaneu considerat rrom si lumea nu are incredere in tine.

Nu ii invinuiesc neaparat pe britanici pentru ca nu vor infractori la ei in tara, insa toti oamenii din acest autocar sunt harnici si vor sa munceasca. Ungurii fac asa in mod constant, de parca n-ar fi destul de rau ca mergem in astfel de conditii", a declarat Alex Prodan, un roman de 37 de ani care lucreaza de doi ani in Londra, iar acum se intoarce din Romania.

Si alti romani din autobuz au vorbit pentru Daily Mail despre copiii pe care i-au lasat in urma in Romania pentru a merge sa munceasca, cinstit, in Marea Britanie.

"Vreau sa stie toata lumea ca platesc taxe. Toata lumea din acest autobuz vrea sa munceasca, nu sa pacaleasca sistemul. Credeti ca eu sunt fericita ca imi las copiii in Romania si ca ii vad o data pe an? Lucrez cate 11 ore pe zi pentru putin mai mult de o mie de lire. Nu suntem fericiti sa facem asta, dar nu avem de ales", a declarat Maria Varga, de 31 de ani, din Constanta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#imigranti romani Anglia, #mita unguri vama, #romani Marea Britanie autocar vama, #santaj vama Ungaria imigranti romani , #romani Marea Britanie