Cum mai sperie romanii Europa: Au furat tractoare de 2,5 milioane de lire sterline

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 17:16
4573 citiri
Cum mai sperie romanii Europa: Au furat tractoare de 2,5 milioane de lire sterline
Foto: Daily Express

O retea infractionala compusa din romani a fost destructurata, iar membrii sai arestati, dupa ce au furat tractoare in valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline din ferme din Franta si trimise in Europa de Est.

Tractoarele valoreaza in jur de 65.000 de lire sterline fiecare, fiind incarcate in camioane romanesti si trimise in mare parte in Romania si Ungaria, scrie Daily Express.

Europol i-a avertizat pe fermieri ca, in timp ce furtul de echipamente de catre bandele straine nu reprezinta "un nou fenomen", numarul de tractoare furate a crescut recent. De asemenea, bandele infractionale care fura echipamente agricole reprezinta o problema tot mai mare in toata Europa.

Romanca prinsa la furat in Scotia, scuza incredibila in fata autoritatilor: Imi era frig

Hotii vizau masinarii noi, care au fost furate direct de la dealeri, dar si tractoare folosite, pe care le furau de la fermieri. Europol estimeaza ca, intre aprilie 2012 si noiembrie 2013, banda de romani, care era coordonata din Spania pentru a fura tractoare din Franta, a provocat pagube fermierilor si companiilor in valoare de 2,6 milioane de lire sterline, adica aproximativ 3,2 milioane de euro.

Noua suspecti au fost arestati, confiscandu-se totodata bani, arme de foc, munitie, acte de identitate false, un mare numar de telefoane mobile si cartele SIM. Investigatia a fost lansata in luna noiembrie 2012, dupa ce a fost descoperita o legatura intre 13 furturi de tractoare din Franta.

Hoti romani prinsi in Franta - sunt acuzati de 130 de furturi

"Doar in Franta, mai mult de 40 de tractoare au fost furate de la dealeri in toata tara, in ultimul an. Gruparile infractionale sunt bine organizate, dispun de o impartire clara a sarcinilor si au o dimensiune internationala.

Tractoarele furate sunt incarcate pe camioane si transportate in alte tari. Unele dintre tractoarele furate au fost descoperite in Germania, Ungaria si Romania. Tractoarele furate in alte tari precum Olanda, Italia, Germania sau Austria au fost recuperate din Ungaria", a transmis Europol.

Se pare ca infractorii actioneaza atat la lumina zilei, cat si in timpul noptii, iar Europol a precizat ca tractoarele reprezinta o tinta usoara pentru bande deoarece sunt lasate deseori afara, in zone izolate, iar o singura cheie poate fi folosita pentru mai multe vehicule, chiar de la marci diferite. In plus, tractoarele sunt greu de urmarit deoarece nu au numere de inmatriculare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#romani furt tractoare, #romani arestati furt Europa, #romani furat tractoare , #romani Marea Britanie