Daily Mail: Firmele britanice de recrutare, asaltate de romanii care vor ajutoare sociale

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 21:21
4274 citiri
Daily Mail: Firmele britanice de recrutare, asaltate de romanii care vor ajutoare sociale

Imigrantii romani si bulgari care vor ajunge in Marea Britanie dupa 1 ianuarie cer deja ajutorul agentiilor britanice de recrutare a fortei de munca, urmand sa aiba dreptul la anumite beneficii in Regatul Unit.

Agentiile britanice de ocupare a locurilor de munca sunt asaltate de cerereri ale romanilor si bulgarilor care doresc sa afle cum sa ceara ajutoare sociale, potrivit Daily Mail.

O agentie de consultanta din Birmingham ar fi respins deja zeci de persoane care vroiau sa stie pentru care dintre beneficiile statului britanic sunt eligibili.

Adrian Pop, directorul de origine romana al firmei, a spus ca oamenii il suna si il intreaba cum pot obtine aceste beneficii, avertizand totodata ca multi vor fi atrasi in Marea Britanie de ajutoarele sociale.

Campania impotriva romanilor in Marea Britanie: Ce se urmareste si ce trebuie sa stie cei care vor in Regat

Unele dintre agentii se ofera insa sa ii ajute pe romani, in schimbul unei parti din banii pe care acestia ii vor primi astfel.

"Unele familii de rromi vor veni in Regatul Unit cu sapte sau opt copii si vor cere 3.000 de lire sterline pe luna. Insa acesta este sistemul pe care Marea Britanie l-a creat", sustine Pop.

Daily Mail: Angajatorii englezi au inceput sa caute muncitori ieftini din Romania

Multi dintre imigranti vor pretinde ca sunt liber profesionisti, pentru a putea primi un numar de asigurare sociala, iar apoi vor cere ajutoarele.

Unele companii dau sfaturi pe forumuri si exista chiar si reclame pentru companii care ii ajuta pe imgiranti sa ceara beneficii. Alte agentii au instituti linii telefonice speciale prin care le ofera imigrantilor informatii despre cum pot sa obtina aceste ajutoare sociale. In plus, exista si "specialisti in imigrare", care isi ofera serviciile.

Cruciada Daily Express Romanii isi sfatuiesc conationalii sa nu mai vina in Marea Britanie: Si asa e greu

Politicienii britanici sunt de parere ca, pana cand Marea Britanie nu va parasi Uniunea Europeana, nu exista nicio cale prin care pot fi opriti romanii si bulgarii care vor sosi in aceasta tara, dupa ce restrictiile impuse vor fi ridicate, la inceputul anului 2014.

Un purtator de cuvant al Guvernului britanic a declarat pentru Ziare.com ca "restrictiile curente pentru romani si bulgari vor fi ridicate anul viitor (2014 - n.red.) si atat romanii cat si bulgarii vor fi tratati ca orice cetatean al Uniunii Europene".

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...