Ziare.com

Daily Mail cere scuze pentru exagerarile privind invazia romanilor

de Alex Varzaru
Marti, 25 Februarie 2014, ora 12:13

   

Daily Mail cere scuze pentru exagerarile privind invazia romanilor
Daily Mail, unul dintre ziarele care au declansat isteria mediatica de la sfarsitul anului trecut privind invazia muncitorilor romani care vor veni dupa retragerea restrictiilor pe piata muncii, recunoaste ca nu a spus adevarul.

Cotidianul britanic a publicat, intr-o rubrica special destinata scuzelor si retractarilor din editia electronica, intitulata "Clarificari si corectii", un articol in care vorbeste de informatiile gresite pe care le-ar fi primit si pe care le-ar fi raspandit ulterior.

"Un articol aparut pe 31 decembrie a fost scris pe baza informatiilor furnizate de agentii locale de turism potrivit carora avioanele si autocarele din Romania si Bulgaria cu directia Londra sunt ocupate aproape total, in luna ianuarie 2014, in ciuda faptului ca o companie aeriana isi dublase numarul curselor", arata Daily Mail.

Jurnalistii britanici afirmasera ca romanii si bulgarii au ocupat toate cursele in luna ianuarie, semne ale unui exod masiv al fortei de munca. Publicului i s-a indus si senzatia ca imigrantii romani vor sa ceara beneficii sociale din partea statului britanic.

"De la aparitia articolului, ne-am dat seama ca existau locuri suficiente pe cursele aeriene si de autocare dinspre Bucuresti si Sofia in tot acel timp. Ne bucurau sa spunem ca anumite curse suplimentare au existat si inainte de 1 ianuarie", spun jurnalistii britanici.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa ar trebui sa faca si Antonescu ptr

exagerarile privind USL!!

 

not satire – it’s the Daily Mail :)

http://tompride.wordpress.com/2014/02/24/daily-mail-admits-it-was-wrong-about-immigration-and-hopes-nobody-will-notice/

 

E de stiut ca englezii sunt onesti

Doar cine nu a fost la ei nu stie cum sunt ei. Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa existe o reactie la stirile ipocrite publicate de acest ziar. Presa romaneasca are de invatat de la cea engleza ...

 

eu nu cred ca sunt onesti

din precizare nu reiese ca isi cer scuze. ziare.com ca de obcei interpreteaza eronat si scrie aiureli.

Yeah, right...

Au adunat bănuții cu lopata publicind știri senzaționaliste pe prima pagină și acum scriu trei vorbe in ediția electronică. Mare retractare, ce să spun...

Valul denigrarii va reveni

In demagogie, nu exista decat replieri tactice. Valul denigrarii va reveni, molipsind si alte zone UE. Pufnindu-ne rasul, uitam prea repede si nu institutionalizam nimic. Grav este ca politicianismul tabloidic occidental, lovindu-ne turismul si munca in UE, exporta in RO si saracie, si propriul rasism! Chiar in postromanism, cand multi romani cred despre alti romani ca merita infierati ca vitele, nu e prea tarziu sa infiintam Institutul pentru Semnalarea si Monitorizarea Antiromanismului (ISMAR), macar acumulandu-se pe un site prin voluntari diferitele vexatiuni din presa, politica sau societate, pretutindeni in lume si eventual in RO, pentru a se condensa o imagine de ansamblu. Daca ne vom convinge ca nu exista antiromanism, cu atat mai bine!

 

Britanicul educat se informeaza de la BBC care nu isi permite

Tabloidele sunt pentru cireada analfabeta si usor de manipulat - Sunt binecunoscute scandalurile de spionaj ale trusturilor private de presa care publica in UK

 

litza tata britanicul educat nu se mai informeaza de la bbc

corporatitia respectiva a dat-o demult in bara. asa sunt mai toate societatile media finantate de stat aservite momentului. grupul daily in schib face presa de scandal si face din orice stire chiar si rasuflata scateia ca sa-si mareasca profitul.

In schimb scoala jurnalismului obiectiv marca BBC

a ramas - Ce imi placea mie este ca majoritatea articolelor BBC prezentau impartial punctele de vedere ale partilor implicate si lasau pe cititori sa traga concluzii - Din pacate, presa de propaganda si scandal a castigat teren cam peste tot in lume

Daily Mail rules

Articolul din Daily Mail nu cere scuze si nu dezminte nimic ci acuza companiile romanesti de turism de dezinformare.Deasemenea se precizeaza ca exodul romano-bulgar nu a asteptat 1 ianuarie 2014 ci a existat si inainte de 1 ianuarie. Atit. De ce va bucurati ?

 

Sa le fie Rusine

dupa o campanie masiva de deziformare, minciuna, incitare la ura si violenta inpotriva romanilor , isi cer "presupuse" scuze intr-o minuscula rubrica pe varianta electronica a ziarului . Sa le fie rusine !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor