Declaratiile lui Corlatean inflameaza presa britanica

Luni, 04 Martie 2013, ora 15:09
6225 citiri
Declaratiile lui Corlatean inflameaza presa britanica
Foto: Daily Express

Oficialitatile britanice ar fi promis in secret Guvernului Romaniei ca imigrantii romani vor putea solicita si primi ajutoare in Regatul Unit.

Titus Corlatean, ministrul de Externe al Romaniei, a declarat ca a primit "asigurari oficiale din partea Guvernului britanic" asupra faptului ca Marea Britanie va respecta regulile Uniunii Europene referitoare la sprijinul imigrantilor romani, scrie Daily Express, care descrie aceste informatii drept socante.

Afirmatia vine in contextul in care prim-ministrul britanic David Cameron a declarat ca Anglia va fi "cea mai dura tara" in privinta beneficiilor pentru imigranti.

Cameron intentioneaza sa le interzica imigrantilor sa primeasca asistenta juridica in cazurile care implica beneficii, locuinta si alte creante civile. De asemenea, oficialitatile britanice intentioneaza sa limiteze accesul strainilor la sistemul public de sanatate.

Corlatean a mentionat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Guvernul din Romania va actiona in instanta Marea Britanie daca nu le va permite imigrantilor acces la beneficii sociale. Ministrul a mai adaugat ca omologii sai din Regatul Unit i-au spus ca vor respecta directivele UE referitoare la aceasta problema. El a mai precizat ca, "daca toata lumea va respecta legislatia europeana, nu va mai fi necesar sa continuam dezbaterea referitoare la posibile sanctiuni pe cale legala".

Corlatean, la Sky News: Nu vorbim despre romani ca imigranti, suntem cetateni europeni

"Nu consideram romanii imigranti, ei sunt cetateni europeni, noi suntem cetateni europeni, suntem membri ai Uniunii Europene, asa ca avem drepturile noastre legitime, potrivit tratatelor UE", a completat ministrul nostru de Externe.

Aceste declaratii vin in contextul amplei dezbateri despre imigrantii care vor veni in Marea Britanie anul viitor. Aproximativ 29 de milioane de romani si bulgari isi vor castiga dreptul de a trai si munci fara niciun fel de restrictie in Anglia, avand suportul regulilor europene referitoare la libertatea de miscare.

Cele mai recente date arata ca peste 250.000 de romani si bulgari au venit in Regatul Unit in ultimii cinci ani.

"Alarmant este faptul ca, chiar inainte ca granitele sa fie larg deschise, numarul imigrantilor sare deja de un sfert de milion. Dupa estimarile mele, ne apropiem de circa 425.000 de romani si bulgari, un numar caruia nu cred ca tara aceasta ii poate face fata", a declarat liderul conservator britanic Tory Philip Hollobone.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#imigranti romani Marea Britanie, #Titus Corlatean romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Este vreo tara din Europa pe care USL-ul sa nu o fi scuipat??