Documentar BBC: Pe urmele violatorilor - un roman de 21 de ani pledeaza vinovat

Sambata, 16 Mai 2015, ora 19:33
5225 citiri
Documentar BBC: Pe urmele violatorilor - un roman de 21 de ani pledeaza vinovat

BBC a realizat un documentar despre cazurile de violuri in Greater Manchester. In acesta, apare si povestea unui roman de 21 de ani care va fi condamnat in iunie pentru o astfel de agresiune.

Politia din Greater Manchester s-a confruntat cu 1802 cazuri de viol anul trecut, scrie The Guardian.

In boxa acuzatilor sta un tanar roman. "Vinovat", a spus Bogdan Drezaliu, in varsta de 21 de ani, atunci cand a fost intrebat, prin intermediul unui traducator, daca a incercat sa violeze o tanara care alerga in nordul parcului Manchester.

Nici nu avea cum sa nege avand in vedere ca sperma sa a fost gasita pe lenjeria intima a victimei sale. Nici nu ar fi avut cum sa spuna ca totul a fost consimtit, pentru ca femeia a tipat atat de tare cand romanul s-a napustit asupra sa, incat o persoana care plimba cainii prin parc i-a sarit in ajutor. Victima si cel care i-a sarit in ajutor l-au lovit pe Drezaliu, iar acesta a fugit cu bicicleta. El a fost prins o saptamana mai tarziu.

Roman condamnat la 10 ani de inchisoare in Italia, dupa ce a violat o studenta poloneza

Drezaliu nu se afla la prima abatere. In 2012, a fost condamnat pentru o agresiune similara cu o prostituata din Manchester. Atunci nu a fost inchis, dar de data aceasta avocatul sau a acceptat ca nu poate sa scape fara inchisoare. Romanul va primi sentinta pe 26 iunie.

A fost o saptamana buna pentru oamenii legii care lucreaza la astfel de cazuri. Joi, un alt caz important s-a incheiat cu o condamnare. Hamid Zaman, in varsta de 35 de ani, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat pentru perversiuni sexuale si agresiune asupra unei femei.

Politia l-a surprins in timp ce ataca femeia si l-a impuscat cu un pistol cu electrosocuri pentru a-l imobiliza. Cu toate acestea, a sustinut ca este nevinovat. Juriul nu l-a crezut.

"Trebuie sa fii o persoana sociabila, mai degraba decat una rece, cum sunt unii detectivi", sustine Jon Chadwick, cel care conduce SSOU, unitatea care se ocupa de violuri, inca de la infiintarea sa de acum trei ani.

"Victimele violurilor sunt pe cont propriu"

"Victimele violurilor sunt pe cont propriu. (Violul - n.red.) are un impact mai mare ca oricare alta infractiune. Incearca sa mentii acea persoana in siguranta, sa le gestionezi asteptatile de zi cu zi, sa le introduci in procesul de recuperare-asta e cea mai mare provocare", a continuat el.

Si tocmai de aceea, Jon Chadwick s-a hotarat sa infiinteze SSOU. In cei trei ani de functionare, doua victime ale unor violuri s-au sinucis. In 2013, Frances Andrade s-a sinucis dupa ce a furnizat probe impotriva violatorului sau, iar Tracey Shelveysi-a luat viata dupa ce agresorul sau, care mai fusese acuzat de cinci victime, a fost achitat.

Ocazional, chiar suspectii de violuri se sinucid, lasand uneori bilete in care sustin ca sunt nevinovati.

In ciuda, infiintarii echipei rata condamnarii pentru viol este slaba in Greater Manchester. In 2013-2014, doar 274 de cazuri au ajuns in instanta, iar acestea s-au solutionat cu 158 de condamnari.

Documentarul "The Detectives" incepe duminica pe BBC2.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#roman viol documentar BBC, #roman viol Marea Britanie, #roman inchisoare viol , #romani Marea Britanie