Hotii romanii fac prapad in Marea Britanie: Furturi din bancomate, cat un tezaur

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 12:03
13111 citiri
Hotii romanii fac prapad in Marea Britanie: Furturi din bancomate, cat un tezaur
Foto: Daily Mail

Politia din Marea Britanie este in cautarea mai multor grupari de romani responsabile pentru 90% dintre furturile din bancomate. Paguba de care s-ar face responsabili romanii ar fi, numai in ultimul an, de 40 de milioane de lire.

Politistii din Marea Britanie, in colaborare cu politistii din Romania, au pus la cale o operatiune de amploare pentru a-i prinde pe acesti infractori, scrie Daily Mail. Investigatorii englezi sustin ca furturile sunt orchestrate de mafioti aflati pe teritoriul tarii noastre. Potrivit presei britanice, autoritatile se tem ca, odata cu ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, acesti infractori se vor putea stabili legal in Marea Britanie.

Anul acesta, 23 de milioane de lire au fost furate prin metoda copierii cardurilor. Alte 16 milioane de lire au fost furate din bancomate folosind un card fals care pacalea aparatul ca ar fi bani in cont. Restul pana la 40 de milioane de lire constau in carduri furate, pierdute sau "interceptate in tranzit".

Hoti romani de la bancomate, prinsi in Danemarca - Vezi cum actionau (Video)

Totusi, potrivit autoritatilor, furturile din sistemul bancar au scazut cu 29% fata de 2008, datorita noilor tehnologii de securitate aplicate cardurilor.

Purtatorul de cuvant al Unitatii de Investigatii asupra Infractiunilor cu Cecuri si Carduri din cadrul Politiei din Londra a anuntat ca se pregateste un program de 18 luni finantat de Comisia Europeana, care va fi dedicat combaterii crimei organizate sustinute de romani.

Cum actioneaza hotii care fura din bancomate

Una dintre modalitatile de furt din bancomat este retinerea codului PIN. De obicei, operatiunea implica mai multi complici. Unul vede codul PIN atunci cand este tastat, iar celalalt fura cardul de la victima. Alta metoda este introducerea unei bucati subtiri de metal in aparat care blocheaza cardul clientului acolo. Cand clientul disperat pleaca sa ceara ajutor, hotii golesc contul.

27.000 de romani au fost retinuti de politie in ultimii cinci ani, in Marea Britanie. Dintre acestia, zece au fost arestati pentru crima, 142 pentru viol si alti 666 pentru hartuire sexuala. Numarul polonezilor arestati in Marea Britanie a fost singurul care l-a depasit pe cel al romanilor, fiind vorba de peste 34.000 de infractori.

Infractorul roman care a facut cea mai mare paguba in Marea Britanie a fost Adu Bunu. El a fost arestat in 2008 dupa ce s-a descoperit ca a clonat peste 2.000 de carduri furand astfel aproximativ 1,1 milioane de lire. Politia a gasit pe computerul barbatului o poza cu fiul acestuia in varful unui munte de bani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#hoti bancomate romani Marea Britanie, #hoti romani Anglia bancomate carduri, #metode furt carduri imigranti romani , #romani Marea Britanie