Ziare.com

Imigrantii romani impart Marea Britanie in doua - sondaj

de Florin Necula
Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 23:13

   

Imigrantii romani impart Marea Britanie in doua - sondaj
Aproape jumatate dintre britanicii care au participat la un sondaj sunt impotriva stabilirii unor noi imigranti in Regatul Unit, in timp ce ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, il avertizeaza pe premierul britanic David Cameron asupra unor "atitudini rasiste".

Astfel, 47 la suta dintre cei care au raspuns sondajului a spus ca romanii si bulgarii nu ar trebui sa primeasca dreptul de a veni in Marea Britanie pentru a lucra si a se stabili aici, informeaza Daily Mail.

De asemenea, 56 la suta dintre cei care au raspuns sondajului cred ca imigratia a avut un impact negativ asupra Marii Britanii. Doar unul din patru oameni care au participat la studiul postului Channel 5 News spune ca romanii si bulgarii ar trebui sa fie tratati la fel ca si ceilalti cetateni din UE. 18 la suta dintre cei intervievati vin cu o solutie de compromis: romanii si bulgarii sa aiba drepturi limitate la munca, locuit si acces la ajutoare sociale in Marea Britanie.

In acest timp, premierul David Cameron vrea sa propuna renegocierea relatiilor cu Uniunea Europeana, astfel ca noii imigranti ar putea sa astepte pana la un an pentru a putea fi eligibili sa primeasca ajutoare sociale.

Britanicii se opun cu indarjire deschiderii granitelor si primirii romanilor - sondaj

Ministrul de Externe roman, Titus Corlatean, i-a cerut insa lui Cameron sa respinga "atitudinile rasiste" care pot domina dezbaterea politica pe imigratie.

Purtatorul de cuvant oficial al prim-ministrului britanic a respinsa insa informatiile ca acesta ar fi pregatit sa sfideze tribunelele europene, pentru a impune conditii mai dure: "Guvernul actioneaza in cadrul legal".

Marea Britanie nu mai da imprumuturi studentilor romani: Reactia ministrului roman de Externe

Comisia Europeana le interzice statelor membre sa discrimineze propriii cetateni, precum si cei din alte tari membre.

Referitor la studiul efectuat de Channel 5 News, circa o treime dintre respondenti au supraestimat mult numarul de imigranti din Marea Britanie, afirmand ca peste 40 la suta dintre cetatenii Regatului Unit sunt din afara tarii, desi numarul acestora era de doar 13 la suta din totalul locuitorilor Marii Britanii, in anul 2011.

Asa cum era de asteptat, mai mult de un sfert - 27 la suta - dintre cei intervievati cred ca partidul Ukip are cele mai bune politici de imigratie, urmat de laburisti, cu 18 la suta, conservatori, cu 12 la suta, si liberal-democrati, cu 7 la suta.

David Cameron, acuzat ca nu face destule pentru a opri valul de imigranti romani si bulgari

Cum lupta David Cameron impotriva imigrantilor romani si bulgari

Titus Corlatean a declarat, pentru postul de televiziune citat, ca nu se asteapta la un "val" de imigranti romani in Marea Britanie, dupa 1 ianuarie, atacand felul in care dezbaterea pe imigratie s-a desfasurat in Regatul Unit.

Sondajul Channel 5 News a fost desfasurat pe un esantion de 1.006 adulti din Anglia, Scotia si Tara Galilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1851 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

....

Dac britanicii nu vor romani si bulgari , e optiunea lor.
In aceasta situatie , ar fi indicat ca companiile britanice sa fie restrictionate de pe piata romaneasca si bulgara.Sa incalcam impreuna cu britanicii directivele europene.

 

Este un pic pacat sa va faceti o opinie numai dupa declaratiile

unor extremisti sau populisti englezi.
Poate ca Marea Britanie este si altceva...
Nu va grabiti cu opinii facute la suparare.
Acelasi comentariu despre restul tarilor europene occidentale.
Incercatii sa cunoasteti si sa apreciati sau sa respingeti... dar incercati sa traiti altfel!
Macar un sezon...

 

"atitudini rasiste". Titus Corlatean

Daca vorbim despre romani, atunci sunt "atitudini xenofobe". Dar vorbind despre rassim, vorbim despre tigani. Aici e problema, englezii nu sunt impotriva romanilor care au contract de munca, inchiriaza case, si impotriva tiganilor care unde se aseaza aduc mizeria, se kk in strada. Ziceti-le pe nume, tigani, nu romani.

Alt titlu incult ziare.com

Eu nu am auzit de un sondaj national, sau de vreum referendum national facut in Regat, in ceea ce priveste accesul pe piata muncii a cetatenilor romani.Poate niste sondaje facut pe vreo retea sociala, infecta si xenofoba, ceea ce nu reprezinta vointa popoprului britanic.La fel nici guvernul britanic,care este singurul organ legal ce poate elimina restrictiile, nu au zis contrariul.Regatul Unit isi va respecta tratatele europene, nici nu exista alta cale.In ceea ce priveste numarul romanilor ce lucreaza legal in Regat,nu este nici de 100,000 un nivel scazut, sa nu mai discutam te milioanele de arabi, sud americani, si asiatici ilegali in Regat.Oricum si acuma orice roman care doreste sa lucreze in Regat, isi poate inscrie o firma sau sa se declare independent si poate lucra.Pentru a crea o firma sau a fi independent nu este necesara vreo autorizatie, daca cetateanul provine din UE. IN ceea ce priveste tiganii in Europa, vina pentru ca ei sunt in Europa, este a Regatului Unit. Primii tiganii au venit in Europa din India, prin Anglia si prin Egipt. India si Egipt fiind foste colonii britanice. De aici si de unde deriva numele de Gypsies, de la egyptians.......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor