Ziare.com

Invazia romanilor in Marea Britanie, o gluma - Televiziunea australiana

de Madalina Mitan
Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 10:04

   

Invazia romanilor in Marea Britanie, o gluma - Televiziunea australiana
Dupa o asteptare de sapte ani, romanii si bulgarii vor putea munci, fara restrictii, in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Tensiunile dintre Bucuresti si Londra provin, in mare parte, din atacurile politice venite in partea partidului de dreapta care se opune imigrantilor, oricare ar fi acestia.

Este vorba despre Partidul Independentei, care pretinde ca 29 de milioane de oameni ar putea invada Marea Britanie, incepand cu 1 ianuarie, aceasta fiind o cifra calificata drept "ridicola", comenteaza Brett Mason de la postul australian de televiziune SBS.

Corespondentul australian a stat de vorba cu liderul Partidului Independentei dar si cu romani, pe strada.

"Nu ar trebui sa fim intr-o uniune cu Romania si Bulgaria", spune Nigel Farage, liderul partidului britanic.

Dupa ce au luat in deradere campania britanicilor de a-i respinge pe romani si bulgari, in Romania a fost lansata o campanie prin care se ofera paturi britanicilor care vor sa locuiasca in aceasta tara.

"Daca nu suntem doriti in Marea Britanie, ii invitam pe britanici in Romania. Berea noastra este mai ieftina decat apa voastra imbuteliata", afirma romanii care au pus la cale campania respectiva.

Cu tot umorul romanilor, nu putini sunt cei nemultumiti de campania anti-emigrare dusa in Marea Britanie. "Din multe puncte de vedere ne discrimineaza", spune un roman. "Fireste ca exagereaza, suntem cu totii cetateni europeni si avem dreptul sa muncim in tarile europene", spune un altul.

In plus, multi dintre romani sunt dezamagiti de modul in care sunt descrisi in mass media britanica. "Ne discrimineaza din cauza rromilor care se duc acolo", afirma un roman, pe strada. "Ei vad numai partile noastre proaste, nu vad lucrurile bune pe care le facem", spune un altul.

Si ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Ion Jinga, isi declara frustrarea fata de aceasta atitudine a britanicilor fata de romani.

"Este nedrept si nemeritat. Partidul Independentei este un partid care nici macar nu este membru al Parlamentului de la Londra, dar ar vrea sa castige viitoarele alegeri europene. Pledeaza pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana si scoaterea strainilor din tara", a mai spus Jinga.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4527 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nicio resursă minerală n-ar mai trebui acordată, iar celor care

le-au fost acordate ar trebui retrase, cat timp nu acordă Ţării clauza natiunii celei mai favorizate in domeniile comercial si al drepturilor omului, cu trimitere specială la dreptul la libera circulatie!

 

Au si ei tiganii lor !

Dar ai lor sant de matase !......le-am cam luat locurile de munca !!......ma refer la cele f bine platite........la nivel managerial(banci,etc).....patria tiganilor adica India a fost colonie britanica......pentru cine a "uitat" !

Nu sunt toti din India! (E)gypsi-enii provin din

teritoriile peste care Marile Puteri au trasat cu echerul granitele dintre (E)gypt, Libia, Ciad si Sudan, considerate "Ţara Nimănui" chiar de aceste state, care efectiv nu le controlează si unde ar trebui să-ti reconstituie statul, la fel ca si cealaltă mare victimă a Holocaustului!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor