Invazia romanilor in Marea Britanie, o gluma - Televiziunea australiana

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 10:04
4733 citiri
Invazia romanilor in Marea Britanie, o gluma - Televiziunea australiana
Foto: SBS

Dupa o asteptare de sapte ani, romanii si bulgarii vor putea munci, fara restrictii, in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Tensiunile dintre Bucuresti si Londra provin, in mare parte, din atacurile politice venite in partea partidului de dreapta care se opune imigrantilor, oricare ar fi acestia.

Este vorba despre Partidul Independentei, care pretinde ca 29 de milioane de oameni ar putea invada Marea Britanie, incepand cu 1 ianuarie, aceasta fiind o cifra calificata drept "ridicola", comenteaza Brett Mason de la postul australian de televiziune SBS.

Corespondentul australian a stat de vorba cu liderul Partidului Independentei dar si cu romani, pe strada.

"Nu ar trebui sa fim intr-o uniune cu Romania si Bulgaria", spune Nigel Farage, liderul partidului britanic.

Dupa ce au luat in deradere campania britanicilor de a-i respinge pe romani si bulgari, in Romania a fost lansata o campanie prin care se ofera paturi britanicilor care vor sa locuiasca in aceasta tara.

"Daca nu suntem doriti in Marea Britanie, ii invitam pe britanici in Romania. Berea noastra este mai ieftina decat apa voastra imbuteliata", afirma romanii care au pus la cale campania respectiva.

Cu tot umorul romanilor, nu putini sunt cei nemultumiti de campania anti-emigrare dusa in Marea Britanie. "Din multe puncte de vedere ne discrimineaza", spune un roman. "Fireste ca exagereaza, suntem cu totii cetateni europeni si avem dreptul sa muncim in tarile europene", spune un altul.

In plus, multi dintre romani sunt dezamagiti de modul in care sunt descrisi in mass media britanica. "Ne discrimineaza din cauza rromilor care se duc acolo", afirma un roman, pe strada. "Ei vad numai partile noastre proaste, nu vad lucrurile bune pe care le facem", spune un altul.

Si ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Ion Jinga, isi declara frustrarea fata de aceasta atitudine a britanicilor fata de romani.

"Este nedrept si nemeritat. Partidul Independentei este un partid care nici macar nu este membru al Parlamentului de la Londra, dar ar vrea sa castige viitoarele alegeri europene. Pledeaza pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana si scoaterea strainilor din tara", a mai spus Jinga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani Marea Britanie, #invazie romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie