Marea Britanie, noi probleme cu imigrantii din Romania care s-au inmultit peste asteptari

Autor: Ana Ilie
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 08:30
5140 citiri
Marea Britanie, noi probleme cu imigrantii din Romania care s-au inmultit peste asteptari
Foto: Daily Express

Numarul romanilor si bulgarilor care au imigrat in Marea Britanie in decursul a 12 luni, din iunie 2013 pana in iunie 2014, a crescut abrupt si a contribuit la o marire a imigratiei nete peste nivelurile estimate de Guvern, au aratat cifre oficiale facute publice joi.

Potrivit Biroului britanic de Statistica, aproximativ 32.000 de cetateni romani si bulgari au emigrat in UK in intervalul mentionat. Aceasta cifra reprezinta 6% din totalul imigratiei in tara, scrie Novinite.

In acelasi timp, numarul imigrantilor romani si bulgari este in crestere cu 18.000 fata de perioada similara anterioara si vine dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, incepand cu 1 ianuarie 2014.

"In anul care s-a incheiat in iunie 2014, trei sferturi dintre cetatenii romani si bulgari (24.000) au migrat in Marea Britanie din motive legate de munca. Este o crestere statistica importanta fata de anul care s-a incheiat in iunie 2013, cand 13.000 de romani si bulgari (72% din fluxul total provenind din aceste doua tari) au imigrat din motive legate de munca in UK", a aratat Biroul.

Potrivit noilor date, numarul inregistrarilor pentru asigurari nationale alocate pentru cetatenii romani si bulgari care isi cauta de munca in Marea Britanie a crescut accelerat in perioada de pana in septembrie 2014. Numerele de asigurare sociala alocate romanilor au crescut cu 86.000 pana la 104.000 in ultimele 12 luni pana in septembrie 2014, in vreme ce cele pentru bulgari au crescut cu 21.000 pana la 32.000 in aceeasi perioada.

Sosirea celor 32.000 de romani si bulgari in ultimele 12 luni a crescut imigratia neta in Marea Britanie la 260.000 de persoane, fata de 182.000 in perioada anterioara.

Imigratia neta este diferenta dintre persoanele care se muta in Marea Britanie si cele care emigreaza. Daca imigratia neta este pozitiva, atunci inseamna ca mai multi s-au mutat sa traiasca in UK decat au plecat sa locuiasca in alta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#imigranti romani Marea Britanie, #numar imigranti romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie