Marea Britanie nu mai suporta cersetorii romani: Front comun cu UE pentru oprirea abuzurilor

Joi, 06 Iunie 2013, ora 20:53
3941 citiri
Marea Britanie nu mai suporta cersetorii romani: Front comun cu UE pentru oprirea abuzurilor
Foto: Daily Mail

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, le va cere decidentilor europeni sa introduca sanctiuni drastice pentru imigrantii care exploateaza asistenta sociala din Marea Britanie, fara sa aiba vreo intentie de a munci.

Aceasta a spus ca le va cere omologilor sai europeni, in cadrul unui summit din Luxemburg care va incepe vineri, sa fie de acord cu limitarea abuzurilor comise in baza libertatii de miscare din Uniunea Europeana, informeaza The Telegraph.

Revolta la Londra, dupa ce cersetorii romani au ocupat un memorial al atentatelor din 11 septembrie

May, care are sustinerea Germaniei, Austriei si Olandei, vrea ca statele sa faca front comun in combaterea abuzurilor imigrantilor. Aceasta va merge in fata omologilor sai cu cazul romancei imigrante Lavinia Olmazu, care a ajutat o banda infractionala sa primeasca 2,9 milioane de lire sterline de la statul britanic, sub pretextul unor ajutoare pentru 170 de rromi de origine romana.

Olmazu, domiciliata in Londra, a fost condamnata la doi ani de inchisoare, dar in momentul in care si-a terminat de ispasit pedeapsa nu a putut fi deportata, invocand drepturile omului.

Ministrul de Interne va prezenta si situatia ingrijoratore din Londra, care este coplesita de cersetori. Acestia isi construiesc tabere in parcurile si spatiile publice din Londra, facand mizerie, cersind si furand pentru a se intretine.

Britanicii, exasperati de cersetorii romani care au ocupat un alt parc din Londra

"Oamenii astia ajung aici din cauza libertatii de miscare, dar nu au nicio intentie de a munci sau de a-si deschide o afacere. Ministrul de Interne va preciza ca acestia reprezinta o amenintare inacceptabila pentru scolile, spitalele, serviciile sociale si comunitatile noastre locale", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Interne.

Summit-ul special are loc in contextul scandalului imigrantilor romani si bulgari din Marea Britanie. Oficialii britanici sunt ingrijorati ca, dupa ridicarea restrictiilor la inceputul anului viitor, romanii si bulgarii vor invada Marea Britanie si vor profita de ajutorul social de acolo.

Acestia au incercat sa ia numeroase masuri pentru limitarea numarului de imigranti, insa au fost dur criticati la nivelul Uniunii Europene, astfel au renuntat la unele din aceste initiative.

Romanii sunt o pacoste in Belgia: Abuzeaza de ajutoarele sociale

De asemenea, si belgienii se plang de abuzurile imigrantilor, in conditiile in care numarul europenilor care exploateaza serviciile sociale din Belgia a crescut in ultimul timp, majoritatea acestora provenind din Romania, Bulgaria, Spania si Olanda. Aceasta a fost concluzia trasa, joi, de Nahima Lanjri, reprezentant al Departamentului de Migratie si Azil din Belgia, arata Nieuwsblad.

Anul trecut, peste 2.400 de cetateni ai Uniunii Europene au venit in Belgia si au abuzat de asistenta sociala oferita de aceasta tara, fiind o crestere semnificativa fata de anii precedenti. Este vorba despre persoanele care nu isi gasesc un loc de munca, ducandu-si traiul de pe o zi pe alta din ajutoarele pe care le primesc de la serviciile sociale belgiene.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#romani Marea Britanie, #rromi romani marea britanie, #cersetori Marea Britanie , #romani Marea Britanie