Medic roman in Marea Britanie: Daca as primi un salariu rezonabil, m-as intoarce azi si n-as mai pleca

Luni, 03 Martie 2014, ora 21:54
5641 citiri
Medic roman in Marea Britanie: Daca as primi un salariu rezonabil, m-as intoarce azi si n-as mai pleca

Un medic roman care lucreaza intr-o companie privata medicala din Marea Britanie sustine ca s-ar intoarce in Romania daca i s-ar oferi un salariu din care sa isi poata creste copiii si sa duca o viata decenta.

Intr-un interviu acordat News Gate Plus, Marilena B. a povestit ca s-a mutat in Regat inca din februarie 2009, cand a fost recrutata de o companie britanica.

"In Anglia m-am intretinut singura pana la primul salariu. Am avut doua saptamani de pregatire, atunci doar cazarea a fost platita de compania de recrutare. In iunie au venit si sotul si copiii mei, am doi baieti si o fata. Baietii nu s-au acomodat repede cu sistemul si cultura britanica, pentru fata a fost insa mai usor. Acum baietii sunt studenti, fata va intra din toamna la universitate.

Migratia medicilor romani: Aproximativ 3.000 de doctori ne-au spus "adio" anul trecut

Nu am plecat din Romania din cauza saraciei, am luat totul ca pe un 'challenge' pentru ceva nou. Lupta de adaptare este grea. Trebuie sa te supui sistemelor, regulilor", a declarat medicul roman pentru sursa citata.

Totusi, romanca sustine ca, daca in Romania ar avea parte de un salariu care sa ii permita sa isi intretina cei trei copii la facultate, s-ar intoarce in tara.

"Daca Romania mi-ar oferi o conditie finanaciara rezonabila sa imi educ trei copii in universitati si sa traiesc decent, m-as intoarce si azi in tara si nu as mai pleca", a punct medicul roman.

Statisticile arata ca peste 2.100 de medici romani lucreaza in Marea Britanie, iar numarul lor creste de la an la an.

#medic roman Marea Britanie, #medic strainatate intoarcere Romania, #migratie medici Romania strainatate , #romani Marea Britanie